Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
A gyerekkor Ăze - a rĂĄntott pĂĄrizsiGyerekkoromban sokszor volt rĂĄntott pĂĄrizsi ebédre, akĂĄr Ăgy petrezselymes krumplival, kovĂĄszos uborkĂĄval, akĂĄr fĂ”zelékhez feltétnek, akĂĄr zsemlébe téve tĂzĂłraira vagy uzsonnĂĄra az iskolĂĄba vittem magammal. OlcsĂł volt, gyors, kiadĂłs és finom. Ezen nosztalgiĂĄzva gondoltam kiprĂłbĂĄlom, hĂĄtha meglelem azt a régi Ăzt. Gondoltam csak minĂ”ségi, jĂł helyrĂ”l valĂł pĂĄrizsit prĂłbĂĄlok, mert annyi borzasztĂł készĂtmény fut pĂĄrizsi cĂmen, hogy egészen elképedtem, kik veszik meg ezeket a borzalmakat - sajtos, paprikĂĄs, baromfi, pulyka ilyen... |
Tovább a blogra ... zsanuaria.blogspot.com/2011/07/gyerek... |
Gyermekkorom kedvenc Ă©teleiKedves invitĂĄlĂĄst kaptam BarbitĂłl a Barbi konyhĂĄja blog tulajdonosĂĄtĂłl, hogy soroljam fel kedvenc gyerekkori ételeimet, meg azokat is amiket nem szerettem, hogy is volt az étkezés anno, egy kicsit elmélyedĂŒnk a mĂșltban. Nagy kedvenceim: Minden leves - mindig, most is leveses voltam, vagyok rĂĄntott hĂșsok, kĂŒlönösen a csirkecomb uborkasalĂĄtĂĄval rĂĄntott pĂĄrizsi barackos és szilvĂĄs gombĂłc szilvalekvĂĄros derelye /barĂĄtfĂŒle/ mĂĄkos nudli és guba minden fĂ”zelék, kivéve a tök /a kapor... |
Tovább a blogra ... zsanuaria.blogspot.com/2011/07/gyerme... |
RebarbarĂĄs-mĂĄlnĂĄs crumbleA crumble (morzsasĂŒti) nem a legszebb sĂŒtemény, nem ĂĄllĂtom, de vannak konkrét elĂ”nyei is. ElĂ”ször is nagyon finom. SzĂĄmomra a gyĂŒmölcsök végtelen variĂĄlhatĂłsĂĄga miatt igazĂĄn nyĂĄri sĂŒti. Mindemellett piszok gyorsan összedobhatĂł. Egy prĂłbĂĄt mindenképp megér! A rebarbara miatt most kicsit megkésettnek tĂ»nhet...pedig nem! Én a hét elején jutottam idén elĂ”ször rebarbarĂĄhoz, a kĂvĂŒl piros, belĂŒl zöld fajtĂĄhoz. Vagyis ez ... |
Tovább a blogra ... zamatesillat.blogspot.com/2011/07/reb... |
ZöldsĂ©ges lazacNem tudom miért, de több cikkben is azt olvastam, hogy a magyarok kevés halat fogyasztanak. AztĂĄn belegondoltam, a szardĂniĂĄn kĂvĂŒl én is csak nagy ritkĂĄn eszek halat. Pedig milyen jĂł egy finom bajai vagy hagyomĂĄnyos halĂĄszlé, isteni a sĂŒlt pisztrĂĄng vagy a harcsapörkölt, s akkor a fogas, busa, ponty s az aprĂłbb halakrĂłl nem is beszéltem. A pucolĂĄs, a hosszan tartĂł halszag, és a szĂĄlka... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Verbenalevend... |
Meggyszörp hĂĄzilagA hétvégén szedett meggyekbĂ”l idén Ășgy gondoltam, megprĂłbĂĄlok szörpöt is készĂteni. Szétnézve az interneten, ezt a receptet vĂĄlasztottam. A végeredmény nem lett rossz, bĂĄr egy kicsit édesnek talĂĄlom a szörpöt, de ezen egy kevéske citromlével szerencsére könnyen lehet javĂtani. HozzĂĄvalĂłk: 3 kg magozott meggy 3 kg cukor 1 liter vĂz 15 g citromsav... |
Tovább a blogra ... szekimama.blogspot.com/2011/06/meggys... |
MĂĄlnadzsemSikerĂŒlt kedvezĂ” ĂĄron mĂĄlnĂĄt vennem, s a bevĂĄlt recept szerint "zĂĄrtam" ĂŒvegekbe a gurulĂł mĂĄlnaszemeket. Persze a keverés miatt, ténylegesen csak néhĂĄny maradt "ép". Az "Oetker dzsemfix 3:1"-et nem csak az egyszerĂ»ségéért vĂĄlasztottam, hanem azért, mert Ăgy kevesebb cukor is elég a tartĂłsĂtĂĄshoz. A rövidebb fĂ”zési idĂ” és... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Verbenalevend... |
NyĂĄri tabu(lĂ©)MostanĂĄban amerre csak nézek, mindenhol édességbe botlok, Ăgy aztĂĄn fordult a kocka: nem a sĂŒtemény, hanem a könnyed zöldséges-fĂ»szeres Ăzek utĂĄn vĂĄgyakozom. A tabbouleh lett jĂșniusban az egyik kedvenc salĂĄta-köretem, én magĂĄban is jĂłl elvagyok vele, de Zs is szereti - kĂŒlönösen, ha jĂł fĂ»szeres-csĂpĂ”s hĂșs és fokhagymĂĄs joghurt is van mellé. Gyors arab stĂlusĂș ebéd/vacsora ez, amivel szokĂĄs szerint nem kell tĂșl sokat foglalkozni. A... |
Tovább a blogra ... inyencblogger.blogspot.com/2011/07/ny... |
Korona kĂ©szĂtĂ©se egyszerĂ»enAkkor kezdem. Sajnos majd leragad a szemem, de szemléltetésnek talĂĄn megfelelĂ” lesz az 5 perc alatt elkészĂŒlt koronĂĄm. Direkt készĂtettem narancssĂĄrga koronĂĄt, feketével, mert Ăgy is elég rosszak mér a fényviszonyok. TalĂĄn jobban lĂĄtszik minden. SzĂŒkséged lesz ollĂłra, fondant-ra, vagy marcipĂĄnra, fogpiszkĂĄlĂłra (ami nekem épp nincs itthon, Ăgy csak szemléltetésként szĂșrtam bele azt a hĂșstĂ»t. Oda kellene fogpiszkĂĄlĂłt szĂșrni, hogy stabilan ĂĄlljon a korona minden része... |
Tovább a blogra ... tortadiszites.blogspot.com/2011/06/ko... |
GyĂŒmölcsös jĂ©grudak a VKF. 43.-Heves jeges! fordulĂłjĂĄraReni, a 43. VKF! jĂĄték hĂĄziasszonya Ărta ki ezt a témĂĄt: HEVES JEGES! Jöhetett minden ami hĂ»sĂt: jeges italok, frissĂtĂ” granitĂĄk, krémes, fĂ”zött, vagy fĂ”zés nélkĂŒli fagylaltok, sörbetek, parfék, jégkrémek, pĂĄlcikĂĄn, dobozbĂłl, tölcsérben, kehelyben, pohĂĄrban, kiskanĂĄlban :) Gondoltam, hogy ha mĂĄr ilyen széles spalettĂĄn mozoghatunk, no meg ott roskadozik a kamra polcĂĄn az a rengeteg frissiben eltett gyĂŒmölcslé, akkor én nem mĂĄssal neveznék, mint a Calippo szerény hĂĄzi vĂĄltozatĂĄval, de... |
Tovább a blogra ... tucsokbogar.blogspot.com/2011/06/gyum... |
Sztroganov csirkeKét kis csemetémnek ötlete tĂĄmadt tegnap. Ăk szeretnének nekĂŒnk vacsorĂĄt fĂ”zni. ElsĂ” hallĂĄsra kivert a verĂték, mert tudom ĂĄm, én sem lĂĄb lĂłgatva nézem végig az Ă” konyhai sertepertéjĂŒket. De nem szabad a zsenge gyermek kedvét elvenni, hagyjuk Ă”ket kibontakozni. Még késĂ” este is a szakĂĄcskönyveket bĂșjtĂĄk, hogy kivĂĄlasszĂĄk a megfelelĂ” fogĂĄst. S Ăme... |
Tovább a blogra ... moldvanmonika.blogspot.com/2011/06/sz... |
Gines ricottafagyi csillagĂĄnizsos mĂĄlnasziruppal - VKF! 43. Heves jeges! Nr 2.A 43. VKF!-re a mĂĄsodik mĂ». (Az elsĂ” itt.) Gines ricottafagyi csillagĂĄnizsos mĂĄlnasziruppal HozzĂĄvalĂłk: A fagyihoz: 250 g ricotta, 100 ml cukorszirup (fagyiszezonban mindig tartok a hĂ»tĂ”ben egy ĂŒveggel: 500 ml vizet felforralok 500 g cukorral, kihĂ»töm, aztĂĄn mehet a hĂ»tĂ”be, és amikor kell, csak elĂ”kapom), 125 g zsĂros, natĂșr joghurt, 1 citrom reszelt héja és leve, 1 dl gin A mĂĄlnaszĂłszhoz: 200 g mĂĄlna, 2 ek. cukor, 1 csillagĂĄnizs... |
Tovább a blogra ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/06/r... |
JĂĄtĂ©k - nemcsak Gasztrobloggereknek!Éva, a Takarékos konyha cĂmĂ» blog ĂrĂłja jĂĄtékra hĂvott, aminek nagyon örĂŒlök, szĂvesen jĂĄtszom, és köszönöm a meghĂvĂĄst. Gyermekkorom kedvenc ételei - jĂĄték GyĂ»jtsĂŒk össze gyermekkorunk kedves ételeit, sĂŒtijeit blogunkon! BizonyĂĄra mindenkinek vannak kedvencei, melyekhez akĂĄr kedves történetek is fĂ»zĂ”dnek. Emellett persze akadnak olyan ételek is, amiket valamiért nagyon nem kedveltĂŒnk. A szĂĄmot tekintve nincs szabĂĄly, mindenki annyi ételt sorol fel, amennyihez kedve van. Ăgy jobban megismerhetjĂŒk egymĂĄs ĂzvilĂĄgĂĄt és egy kicsit nosztalgiĂĄzhatunk is. Egy bloggernek 5... |
Tovább a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/06/jatek-nem... |
Göngyölt zöldbabTegnap SzĂŒleim megint ellĂĄttak bennĂŒnket minden földi jĂłval. A kertjĂŒkben termett, frissen szedett zöldbabbal, tökkel, cukkinivel, a zöldségeken kĂvĂŒl egy kosĂĄrka cigĂĄnymeggyel. Több lĂĄdĂĄnyit is hozhatnĂĄnk, de ezt az aprĂłbb szemĂ» meggyet egy örökkévalĂłsĂĄg lenne kifejteni, Ăgy csak annyi meggyet szedtem, ami gyĂŒmölcssalĂĄtĂĄhoz, esetleg egy adag gyĂŒmölcsleveshez elég. De nemcsak zöldséget és gyĂŒmölcsöt kaptunk, hanem hĂșst is. RitkĂtĂĄs volt ugyanis a galamb ĂĄllomĂĄnyban, ezért 7 db galambot is kaptunk. Mondtam ugyan AnyukĂĄmnak... |
Tovább a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/06/gongyolt-... |
Aperol-rĂłzsaszĂn grapefruit sorbet szegfĂ»borsos narancssziruppalA 43. VKF!-re a harmadik mĂ». EgyelĂ”re nem tudtuk eldönteni, hogy a hĂĄrom közĂŒl melyik volt a legfinomabb, de hogy ez a legmenĂ”bb, az biztos. ;-) Aperol-rĂłzsaszĂn grapefruit sorbet szegfĂ»borsos narancssziruppal HozzĂĄvalĂłk:... |
Tovább a blogra ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/07/a... |
Piramis sĂŒtiAz én nosztalgiasĂŒtim a Piramis sĂŒti :) A krémet citromosan készĂtem, mert ez feldobja és nem lesz annyira töményen édes. Egyébként ha valaki meg szeretne lepni, nyugodtan ajĂĄndékozzon meg egy praktikus piramis formĂĄval, mert az enyém nem az... :) Piramis sĂŒti HozzĂĄvalĂłk: 40 dkg darĂĄlt keksz 18 dkg porcukor 4 evĂ”kanĂĄl baracklekvĂĄr 4 evĂ”kanĂĄl rum 1 evĂ”kanĂĄl rumaroma 4 evĂ”kanĂĄl kakaĂłpor kb. 2- |
Tovább a blogra ... szederliget.blogspot.com/2011/07/pira... |
Meggyes tĂșrĂłval töltött zsemleEzer éve készĂtettem tĂșrĂłval töltött zsemlét, pedig nagyon szeretjĂŒk. Ăgy rögtön megtetszett a NĂ”k Lapja Konyha legutĂłbbi szĂĄmĂĄbĂłl ez a meggyes vĂĄltozat. Némi vĂĄltoztatĂĄssal meg is szĂŒletett: HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... suss-alkoss.blogspot.com/2011/06/megg... |
MĂĄlnĂĄs-ribiszkĂ©s triffleGondolom aki rendszeresen olvasgatja kis blogom,annak mĂĄr feltĂ»nt nagyon közel ĂĄllnak hozzĂĄnk a piros bogyĂłs gyĂŒmölcsök. Most sem hazudtolom meg magam, ismét egy piros gyĂŒmölcsös könnyĂ» desszert következik. A krémje egy az egyben az erdei gyĂŒmölcsös triffle receptben leĂrtak alapjĂĄn készĂŒlt. Most kivételesen kis ĂŒvegtĂĄlkĂĄkban készĂtettem el az adagokat, felmelegĂtett... |
Tovább a blogra ... sutikucko.blogspot.com/2011/07/malnas... |
Habart krumplileves -ahogyan a fiĂșk szeretikHozzĂĄvalĂłk: burgonya (jĂł sok, kb 1 kg) 2-3 db répa 1 fej vöröshagyma... |
Tovább a blogra ... recepteszter.blogspot.com/2011/06/hab... |
flambĂrozott kacsamell gesztenyĂ©s pennĂ©vel, feketeribizli mĂĄrtĂĄsban tĂĄlalva |
Tovább a blogra ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2011/0... |
Konyakos fekete ribizlis gesztenyĂ©vel töltött nyĂșlgerincfilĂ©Ezt a receptet a Maroni szelĂdgesztenyés receptversenyére készĂtettem; egész gesztenye, tovĂĄbbĂĄ az éppen termĂ” fekete ribizli és mĂĄngold felhasznĂĄlĂĄsĂĄval. Nagyon Ăzletes kombinĂĄciĂł, és nem utolsĂł sorban még egészséges is. NyĂșlgerincfilé helyett csirke- vagy pulykamellfilébĂ”l is elkészĂthetĂ”. A versenykiĂrĂĄs és a pontos részletek a Maroni honlapjĂĄn olvashatĂłak. TovĂĄbbi gesztenyés receptek: http://www.gesztenyepure.hu/ HozzĂĄvalĂłk 800 g nyĂșlgerincfilé hasi lebennyel egyĂŒtt tengeri sĂł frissen Ă”rölt szĂnes bors friss rozmaring... |
Tovább a blogra ... selectfood.blogspot.com/2011/06/konya... |
Snickers reloadedAvagy Snickers Ășjratöltve szép magyarosan. A csalĂĄd legnagyobb kedvence a Snickersre erĂ”sen hajazĂł sĂłs mogyorĂłvajas - karamellkrémes praliné, Ăgy azt rendszeresen készĂtem, mindig pikk-pakk elfogy. KészĂŒlt azonban egy Ășj vĂĄltozat is, amihez nem kell bonbonforma. A gömböc alakĂș Snickers-utĂĄnzatok elkészĂtése pofonegyszerĂ», csak egy kis vajkaramellĂĄra és mogyorĂłvajra van szĂŒkség, na meg persze csokira a burokhoz. Ez a verziĂł is gyorsan elfogyott... |
Tovább a blogra ... pralineparadicsom.blogspot.com/2011/0... |
Az a csodĂĄlatos Chia magMostanĂĄban itt-ott beleakadtam a Chia maggal kapcsolatos cikkekbe, egészen kĂvĂĄncsivĂĄ tettek, hogy is néz ki ez a szuperélelmiszer, amelyrĂ”l a LaptopkonyhĂĄn szakértĂ”nk, dr. Leitem Ăgnes a következĂ”ket Ărta: "A Chia mag az aztékok alapélelmiszere volt, és a futĂłk étkének is nevezték, mert elegendĂ” energiĂĄt és tĂĄpanyagot biztosĂtott a hĂrnököknek Ăștjuk sorĂĄn, és a hosszĂș... InkĂĄbb gyere a blogra, olvasd el ott! |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/... |
FokhagymĂĄs-kapros fetĂĄval Ă©s lilahagymĂĄval töltött lĂĄngosMostanĂĄban mĂĄr mĂĄsodszor kerĂŒl nĂĄlunk lĂĄngos terĂtékre, a kisfiam egyik kedvence lett. KészĂtettem hagyomĂĄnyos feltéttel,... |
Tovább a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
MĂ©zes-mascarponĂ©s spenĂłt fokhagymĂĄs-kömĂ©nyes sertĂ©spörkölttelĂgy tĂ»nik, hogy a spenĂłt népszerĂ»sége leĂĄldozĂłban van, hiszen nem nagyon lĂĄtok spenĂłtos recepteket a... |
Tovább a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
FĂ©rj pizzĂĄja: lila bazsalikomos-zsĂĄlyĂĄs paradicsomszĂłsszal, pĂĄrmai sonkĂĄval, rukkolĂĄval Ă©s parmezĂĄnnalVasĂĄrnap Ășjabb jĂł kis adag pizza tésztĂĄt gyĂșrtam. Most nem formĂĄban, hanem lepénynek akartam a kisĂŒtni... |
Tovább a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
RendhagyĂł krĂ©mlevesekHoztam néhĂĄny nagyon finom krémlevest korĂĄbbi receptjeim közĂŒl. Nem szokvĂĄnyosak, hiszen szĂĄmomra a krémleves az elegĂĄns levesek kategĂłriĂĄjĂĄba tartozik, Ăgy szeretem mindig megadni a mĂłdjĂĄt. Mégis maradnak ezek a levesek nĂĄlam a ripsz-ropsz kategĂłriĂĄban, hiszen az elkészĂtésĂŒk lényegesen kevesebb idĂ”t és fĂĄradtsĂĄgot kĂvĂĄn, mint mondjuk hagyomĂĄnyos leveseinké. Érdemes kiprĂłbĂĄlni Ă”ket, mert nĂĄlunk nagy sikert arattak... |
Tovább a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
VKF XLIII. fordulĂł "Heves jeges" - JĂ©ghideg zöldbableves tĂșrĂł semifreddo-valEzer éve nem indultam VKF.-n, de amikor a Reni oldalĂĄn lĂĄttam a felhĂvĂĄst, kedvet kaptam rĂĄ. Bevallom fĂ”leg azért, mert gondolom a legtöbb blogger édességgel fog indulni, Ăgy hĂĄt kellenek, akik az egyensĂșlyra valĂł törekvés érdekében nem édességet készĂtenek. A zöldségek képviselĂ”jenként a következĂ”t talĂĄltam ki: Jéghideg zöldbableves, kapros tĂșrĂł-semifreddo HozzĂĄvalĂłk: - hagyma - 1 ek olaj - 1 tk fĂ»szerpaprika(elhagyhatĂł) - 500 ml alaplé - 5 dkg sĂĄrgahĂŒvelyĂ» bab - 20 dkg zöldbab... |
Tovább a blogra ... nyarikonyha.blogspot.com/2011/07/vkf-... |
AprĂł zöldfĂ»szeres fasĂrtgolyĂłkMég a rakott zöld spĂĄrgĂĄval egyĂŒtt készĂtettem ezeket a hĂșsgolyĂłkat. TalĂĄn mĂĄr mindenki azt hiszi, hogy ĂĄllandĂłan a kisfiamat kényeztetem, de ez is az egyik kedvence, ezért készĂŒlt most is. A rakott zöld spĂĄrgĂĄhoz sertésdagadĂłbĂłl rozmaringos sertésragut készĂtettem, a dagadĂłbĂłl pedig sokkal többet vettem, hogy fasĂrtot... |
Tovább a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
A tökĂ©letes savanyĂșsĂĄg felöntĂ”lĂ©LegalĂĄbb is szĂĄmunkra:) Évek Ăłta kĂsérletezem, hogy végre megtalĂĄljam az a felöntĂ”levet, ami a legpraktikusabban hasznĂĄlhatĂł és nagyon finom. VégigjĂĄrtam a bolti savanyĂșsĂĄg tartĂłsĂtĂłkat, de azok amellett, hogy elég borsos ĂĄrĂșak, egy kivételével az Ăzzel valĂł elvĂĄrĂĄsomat sem vĂĄltottĂĄk be. Nagy hĂĄtrĂĄnyuk még, hogy egyszerre 5 litert kell elkészĂteni belĂ”le, nĂĄlam pedig sokszor fordul elĂ”, hogy csak egy két ĂŒvegnyi uborkĂĄval rendelkezem éppen, és csak egy hét mĂșlva érik... |
Tovább a blogra ... mezeskalacskonyha.blogspot.com/2011/0... |
Cukkinis-szejtĂĄnos brassĂłiMa ismét gyors ebéd készĂŒlt:) Volt itthon cukkini, krumpli, ill. mĂșlt héten készĂtettem szejtĂĄnt, ez a hĂ»tĂ”ben vĂĄrta a felhasznĂĄlĂĄst, Ăgy férjem egyik nagy kedvencét, brassĂłit készĂtettem. :) A krumplit héjastul megfĂ”ztem. Emellett a szejtĂĄnt aprĂł kockĂĄkra vĂĄgtam, és fokhagymĂĄs szĂłjaszĂłszba tettem pĂĄcolĂłdni. A pĂĄc ideje alatt kiolajoztam egy tepsit, és beletettem erre a nyers, felkockĂĄzott cukkinit, a kifĂ”tt, felkockĂĄzott krumplit... |
Tovább a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2011/06/cu... |
BĂșzakorpĂĄs-cseresznyĂ©s sĂŒtemĂ©nyAz utĂłbbi idĂ”ben többféle ételt is készĂtettem bĂșzakorpĂĄval. Ez a cseresznyés sĂŒtemény mĂĄr hetekkel ezelĂ”tt készĂŒlt, de mĂĄs gyĂŒmölccsel is ajĂĄnlom az elkészĂtését. Az elkészĂtése nagyon egyszerĂ», végeredményként a bĂșzakorpĂĄs tésztĂĄtĂłl egy nagyon könnyĂ» kevert sĂŒteményt fogunk kapni. HozzĂĄvalĂłk: 2 tojĂĄs 2 dl olvasztott vaj 3 dl kefir 25 dkg tĂșrĂł... |
Tovább a blogra ... mezeselet.blogspot.com/2011/07/buzako... |
EgyszerĂ» csokitorta, csak Ășgy, Ă©s liszt nĂ©lkĂŒl!-Mit készĂtĂŒnk? - kérdi a gyerek - CsokitortĂĄt! - mondom. - Kinek, vendégeknek? - Nem! Neked! - Nekem? - JĂł, de addig nem ehettek belĂ”le, amĂg nem kapommeg az ajĂĄndékokat! No jĂł, hĂĄt nem csak neked, hanem magunknak is! És akkor anyuci elmagyarĂĄzza, hogy ez nem szĂŒlinapi torta, csak egy egyszerĂ» hétköznapi. A szĂŒlinapi, majd hamarosan, néhĂĄny nap mĂșlva... A rosszalvĂĄsnak is vannak elĂ”nyei. Példul ez a recept, amit nemsokkal éjfél elĂ”tt... |
Tovább a blogra ... marmaladejegyzete.blogspot.com/2011/0... |
Macaron ribizli curddelTologattam, tologattam az olasz meringue-el készĂtett macaronokat jĂł hosszĂș ideig. Most mĂĄr bĂĄnom, hogy nem azzal prĂłbĂĄlkoztam elĂ”ször! AztĂĄn ma, amikor éppen teljesen tanĂĄcstalanul ĂĄlltam a konyhĂĄban, azon gondolkodva, hogy mégis mit fĂ”zzek ebédre, gondoltam egyet és elĂ”szedtem a receptet. Ebéd, nos, az még mindig nincs, macaron van, igaz mĂĄr nem sok. Kérem szépen, nem gondoltam volna, de hihetetlenĂŒl magĂĄval ragadott a macaron-lĂĄz! De most teljesen! SzĂłval azt hiszem, ezentĂșl csakis Ăgy fogom sĂŒtni, és azt hiszem gyakran, mert annyi... |
Tovább a blogra ... mandulasarok.blogspot.com/2011/06/mac... |
MogyorĂłs macaron kĂĄvĂ©s karamell ganache-alAz a helyzet, hogy megint macaron, és kapaszkodjatok meg, de most fogom sĂŒtni a következĂ” adagot, az gyĂŒmölcsös lesz. Még nem döntöttem el, hogy mĂĄlnĂĄs vagy citromos, de valĂłszĂnĂ»leg mind a kettĂ”. Most azonban inkĂĄbb lĂĄssuk a ma délelĂ”tti termést. Ăgy gondoltam, hogy kiprĂłbĂĄlom a tegnapi receptet mogyorĂłval, valamint kakaĂłpor hozzĂĄadĂĄsĂĄval. Izgultam, s miközben mosogattam alig mertem benézni a sĂŒtĂ”be, hogy vajon mondhatni talpra ĂĄllnak-e azok a macaronok, vagy pedig nem. GondolhatjĂĄtok, mennyire örĂŒltem a talpaknak! Ugyan akadt most is... |
Tovább a blogra ... mandulasarok.blogspot.com/2011/07/mog... |
Penne tejszĂnes gombĂĄvalEz az, amikor a "zuram" megfĂ”zi helyettem/nekem a vacsorĂĄt, mert én mĂĄr csak punnyadni tudok (és a kanapérĂłl vezényelni szĂłbeli segĂtséget nyĂșjtani). Ééééédi :-) HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... lillafoz.blogspot.com/2011/06/penne-t... |
KĂłkuszos meggytortaAbszolĂșt "költés" és rögtönzés (és hĂĄrom napra megoldotta az uzsonna/édesség témĂĄt). OmlĂłs tészta, kĂłkuszkrém és meggy. Nyammm? HozzĂĄvalĂłk: a tésztĂĄhoz:
|
Tovább a blogra ... lillafoz.blogspot.com/2011/07/kokuszo... |