Mézes-mascarponés spenót fokhagymás-köményes sertéspörkölttel
sponsored links
Úgy tûnik, hogy a spenót népszerûsége leáldozóban van, hiszen nem nagyon látok spenótos recepteket a jelenleg felkapott, szezonális alapanyagokból készült ételek között. Gyermekkorom óta egyik kedvenc ételem a spenót, csakis arra tudok gondolni, hogy azért mert mi ebben az idõben kizárólag édesen kaptuk és ettük. Nagymamám és édesanyám is édesen, liszttel megszórva, és tejjel felöntve sûrítette be a vajon párolt spenótot, és mindig valamilyen pörkölttel tálalták fel. A mi gyermekeink is nagyon szeretik az édes spenótfõzeléket, éppúgy nem kell tukmálni, mint az édes-kapros tökfõzeléket.
Ez a változat nem fõzelék, ez egy 10-15 perc alatt összedobható friss, nyári zöldköret, mely ugyanakkor nagyjából hozza az édes spenótfõzelék íz élményét. Az édes spenótfõzeléket múlt évben már posztoltam, érdemes megnézni, mert én híg besamellel készítem, immár egy hangyányit korszerûsítve a családi recepteket.
Szeretnék mindenkit megkérni arra, hogy saját érdekében...