flambírozott kacsamell gesztenyés pennével, feketeribizli mártásban tálalva

2011-06-30

sponsored links


A kacsa mellet elõkészítjük, sózzuk, a bõrös felével kezdjük  sütni majd félidõben átfordítjuk  a másik oldalára, idõnként a kisült zsiradékot  leöntjük, a sütési idõ attól is függ, mennyire kívánjuk átsütni a húst, rosén vagy jól átsütve szeretnénk  fogyasztani. Ha megsült, tálaló tálra szedjük, a sütõedényben felforrósítjuk a  fehér rumot, a kacsamellre öntjük,  meggyújtjuk. Nagyon látványos,  ha szeretnénk a  családunkat, vendégsereget elkápráztatni ezt  mûveletet hagyjuk  a végére,  közvetlen tálaláskor az asztalnál is végezhetjük ,biztos siker. A hús is különleges ízt kap tõle . Közben vizet forralunk, sózzuk és a forrásban lévõ vízben kifõzzük  a pennét együtt a felengedett gesztenyével, amíg a tészta fog keményre fõ a gesztenye is megpuhul. Leszûrjük, átkeverjük  a tetejére vagy mellé helyezzük a  kacsamell falatokat és külön, de mellé is tálalhatjuk a  fekete ribizli  mártást . Ehhez a leszemezett megmosott ribizlit  leheletnyi vajon megfuttatjuk, kevés tejszínnel felengedjük, átforraljuk, fehér rummal hígítjuk.

Hozzávalói :...

Folytats a blogon ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2011/0...

sponsored links

Keres?s