A kacsa mellet elõkészítjük, sózzuk, a bõrös felével kezdjük sütni majd félidõben átfordítjuk a másik oldalára, idõnként a kisült zsiradékot leöntjük, a sütési idõ attól is függ, mennyire kívánjuk átsütni a húst, rosén vagy jól átsütve szeretnénk fogyasztani. Ha megsült, tálaló tálra szedjük, a sütõedényben felforrósítjuk a fehér rumot, a kacsamellre öntjük, meggyújtjuk. Nagyon látványos, ha szeretnénk a családunkat, vendégsereget elkápráztatni ezt mûveletet hagyjuk a végére, közvetlen tálaláskor az asztalnál is végezhetjük ,biztos siker. A hús is különleges ízt kap tõle . Közben vizet forralunk, sózzuk és a forrásban lévõ vízben kifõzzük a pennét együtt a felengedett gesztenyével, amíg a tészta fog keményre fõ a gesztenye is megpuhul. Leszûrjük, átkeverjük a tetejére vagy mellé helyezzük a kacsamell falatokat és külön, de mellé is tálalhatjuk a fekete ribizli mártást . Ehhez a leszemezett megmosott ribizlit leheletnyi vajon megfuttatjuk, kevés tejszínnel felengedjük, átforraljuk, fehér rummal hígítjuk.