A gyerekkor íze - a rántott párizsi
sponsored links
Gyerekkoromban sokszor volt rántott párizsi ebédre, akár így petrezselymes krumplival, kovászos uborkával, akár fõzelékhez feltétnek, akár zsemlébe téve tízóraira vagy uzsonnára az iskolába vittem magammal.
Olcsó volt, gyors, kiadós és finom.
Ezen nosztalgiázva gondoltam kipróbálom, hátha meglelem azt a régi ízt.
Gondoltam csak minõségi, jó helyrõl való párizsit próbálok, mert annyi borzasztó készítmény fut párizsi címen, hogy egészen elképedtem, kik veszik meg ezeket a borzalmakat - sajtos, paprikás, baromfi, pulyka ilyen, olyan - brrrr... még belegondolni is, nem hogy megenni.
A Pick-nek a készítményét vettem végül, sertéspárizsi címen és láss csodát, hajszálra ugyanaz az íz, mint ami az emlékeimben élt.
Elkészítettem, megettük, finom volt, jól esett, nagyon örülök, hogy ráleltem, egészen biztos hogy...