Macaron ribizli curddel
sponsored links
Tologattam, tologattam az olasz meringue-el készített macaronokat jó hosszú ideig. Most már bánom, hogy nem azzal próbálkoztam elõször! Aztán ma, amikor éppen teljesen tanácstalanul álltam a konyhában, azon gondolkodva, hogy mégis mit fõzzek ebédre, gondoltam egyet és elõszedtem a receptet. Ebéd, nos, az még mindig nincs, macaron van, igaz már nem sok. Kérem szépen, nem gondoltam volna, de hihetetlenül magával ragadott a macaron-láz! De most teljesen! Szóval azt hiszem, ezentúl csakis így fogom sütni, és azt hiszem gyakran, mert annyi mindig a tojásfehérjém, hogy öröm nézni. Már csak természetes színezékekre kell szert tennem, vagy magam gyártanom. Ha már itt tartunk! A másik módszerrel igazán sosem voltam elégedett, de ezek most levettek a lábamról. Mikor már két tepsi megsült, a maradékhoz spontán adtam egy kanál kakaóport, amit nem kevertem el teljesen, így szép cirkás macaronok születtek. Eddig egyetlen egyszer sikerült csak a kakaós verzió és akkor sem volt valami rózsás az eredmény. Hófehér macaronokat pedig sosem sikerült produkálnom, eddig! Ami a krémet illeti, ahhoz egy régi receptet vettem elõ, aminek ugyan a málna volt a fõszereplõje, de most ribizlit használtam.
Hozzávalók:
(Tartelette receptje alapján)
80 g tojásfehérje
25 g cukor
100 g finomra darált mandula
100 g porcukor
100 g cukor
35 g víz
a krémhez:...