Francia sajtok

2011-07-16

sponsored links

 

 Francia sajtok

1. Friss sajtok

Nem erjesztik és nem is érlelik õket. Általában pasztörizált tejbõl készülnek. Jellemzõ színük a fehér. Nedvességtartalmuk magas. Lágy, krémes, jól kenhetõ sajtok, egyes fajtáik szinte folyékonyak.

Tárolás:

2-6 C-on

Fajtái:

natúr, ízesített (pl. fûszeres, fokhagymás, borsos, diós stb.)

Felhasználási, fogyasztási javaslatok:

saláták alapanyagaként, magos, vagy rozskenyérre kenve, szárított gyümölcsökkel, vagy kompóttal, csõben sült ételekben, desszertek alapanyagaként.

Ajánlott borok:

könnyû, száraz, vagy gyümölcsös ízû fehér, ill. rozé borok, illetve az ízesített friss sajtokhoz a Beaujolais vidéki vörösborok.

(Ki tudja, nálunk mi ennek a megfelelõje?)

2. Fehér kérgû, nemespenész bevonatú lágysajtok...


Folytats a blogon ... martonjanos.blog.hu/2011/07/16/franci...

sponsored links

Keres?s