Francia sajtok
sponsored links
Francia sajtok
1. Friss sajtok
Nem erjesztik és nem is érlelik õket. Általában pasztörizált tejbõl készülnek. Jellemzõ színük a fehér. Nedvességtartalmuk magas. Lágy, krémes, jól kenhetõ sajtok, egyes fajtáik szinte folyékonyak.
Tárolás:
2-6 C-on
Fajtái:
natúr, ízesített (pl. fûszeres, fokhagymás, borsos, diós stb.)
Felhasználási, fogyasztási javaslatok:
saláták alapanyagaként, magos, vagy rozskenyérre kenve, szárított gyümölcsökkel, vagy kompóttal, csõben sült ételekben, desszertek alapanyagaként.
Ajánlott borok:
könnyû, száraz, vagy gyümölcsös ízû fehér, ill. rozé borok, illetve az ízesített friss sajtokhoz a Beaujolais vidéki vörösborok.
(Ki tudja, nálunk mi ennek a megfelelõje?)
2. Fehér kérgû, nemespenész bevonatú lágysajtok...