Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Húsételek
sponsored links
Spárgával töltött szûzpecsenyeMegláttam a boltban az ecetes spárgát és megtetszett. Önmagában is nagyon finom, de húst tölteni is lehet vele. Karácsony estére készítettem a hidegtálra. Spárgával töltött szûzpecsenye ...
|
Tovbb... |
Újévi malac sültEddig minden évben valami halasat ettünk szilveszterkor. Pedig, állítólag, azt pont nem szabad, mert akkor elúszik az ember szerencséje. A csirke meg elkaparja, úgyhogy azt sem. A marháról nem tudok nyilatkozni. Ezért idén úgy döntöttem, hogy valami hagyományosat készítek, hátha ... |
Tovbb... |
Vörösboros, szilvalekváros marharaguEredetileg egyszerû marhapörköltnek indult... De hát ott volt kinyitva az a jó kis vörösbor, az pedig egy pörköltnek ugyan meg nem árthat. Sõt. Kifejezetten rákaptunk mostanában a borral, sörrel fõzésre, amik nagyszerû aromákkal gazdagítják az ételeket. Arra viszont figyeljünk, hogy amit nem ... |
Tovbb... |
Wellington sertésszûzGordon Ramsay után szabadon. Mivel olyan leveles tésztám volt, ami három darabban volt már eleve, ezért adott volt, hogy három felé osztom a hozzávalókat. A háttérben nem mellékesen az idei adventi koszorúnk. Kislányommal készítettük. :) Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Fokhagymás-sajtmártásos sertéscombAz én fejemben egy fokhagymás parmezános mártás kavargott, KáeM pedig - természetesen - valami húsfélét gondolt, szintén sajtmártással, és némi krokettel. Nem korán álltam neki a vacsorának, de még így sem volt sok idõ elkészíteni, és az is inkább a krokett miatt kellett rá. Überkirály kis szósz ... |
Tovbb... |
Örömteli készülõdés 7.Babits Mihály: Karácsonyi énekMért fekszel jászolban, ég királya?Visszasírsz az éhes barikára. ... |
Tovbb... |
Sörös csülökpaprikásHozzávalók: 1 sertéscsülök, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 dl sör, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, só, bors, pirospaprika; a körethez: 80 dkg krumpli, 1 csokor petrezselyem ... |
Tovbb... |
Vadas marhasült spagettivelEz egy páclés változatom, ami talán kicsit idõigényesebb, de található a receptjeim között egy egyszerûbb változat is sertéshússal. Lehet mellé köretnek zsemlegombóc is, vagy csõtészta. Többféle marhahúsból készülhet pl. bélszín, felsál, hátszín vagy fehérpecsenye. Hozzávalók: 4 adag ... |
Tovbb... |
Sörben sült malaccomb barnamártássalLe vagyok maradva egy jó hónappal körülbelül, mert ez az ebéd még Imi névnapjára készült. Most, a szülinapja elõestéjén éppen ideje, hogy megmutassam nektek, hogyan sikerült a malacsült, amit keresztapuja, Miki bácsi útmutatója alapján készítettem el. Már régóta terveztem egy jó kis malacsültet, mert ... |
Tovbb... |
Amikor az idõjárás közbeszólSzombaton vacsorára azt terveztük, hogy bepácolok csirkemellet és tarja szeleteket és tárcsán jól megsütjük. Szombat reggel a jól bevált pácba (olívaolaj + mustár + szójaszósz + feketebors + pirospaprika) nyakig merítettem a húsokat és bezavartam õket a hûtõbe. ... |
Tovbb... |
Aszaltszilvás, vörösboros marhasültIsten átsuhant a lelkemen. (Paolo Coelho: A ... |
Tovbb... |
Sült oldalas zöldséges paradicsomszósszal burgonyávalMondtam már? Igen, hogy elsõsorban a sertéshúst szeretjük, - karaj, oldalas, lágyékos, pörköltnek való, kocsonyának való, szóval minden részébõl sokféle finomság készíthetõ. Mi magyar háziasszonyok - már aki szeret fõzni és fõleg a hagyományos ételeinket - tudjuk, hogy a sült oldalas az sült ... |
Tovbb... |
Prime oldalas feles zöldborsó salátávalVan, hogy az ember valamit túlzásnak tart, ám egyszer-egyszer túlozni szabad és nevezhetjük némelyik túlzást sznobizmusnak is. Minden vádat tolerálok, de tudni kell a következõ ételt a megfelelõ helyen kezelni. A HOVENTA kiállításon volt szerencsém elõször olyan ... |
Tovbb... |
Fõtt házinyúl fokhagymás-zsályás olívaolajban avagy tonno di coniglioTradicionális piemonti elõétel. Elõre elkészíthetõ, így annak aki karácsonykor nem akar sokat a tûzhely mellett ácsorogni, melegen ajánlott! ;-) Fõtt házinyúl fokhagymás-zsályás olívaolajban ... |
Tovbb... |
Paradicsomos sertésraguNem készül mostanában disznóhúsos étel nálunk, de a sógornõmtõl kapott nagy darab sertéskarajt mégiscsak fel kellett használni. Kétféle étel lett belõle, az egyik ez lett. Igaz, csirkébõl sokkal hamarabb elkészülne. Olaszosra vettem a figurát, de olyannyira, hogy eredeti, olaszországi Hamupipõke-tésztával ... |
Tovbb... |
nincs címMég mindig hagyma Egy kicsit rákattantam a hagymára, bár ez nálam nem ritkaság. Mármint a kattanás... Ezt a receptet egy nagyon kedves ismerõsöm (remélem hamarosan családtag!!!) ajándékozta ... |
Tovbb... |
Sertésszelet lazacos sajtszószbanSzeretem a lazac és a gorgonzola ízét, külön-külön és együtt is. Tegnap valahogy ezt a két ízet szerettem volna társítani. Igyekeztem nem túlbonyolítani a fõzés menetét, így született a következõ fogás:
Sertésszelet lazacos sajtszószban ... |
Tovbb... |
Borjúsült mogyorószósszal és mangósalátávalSzeretem a mangót, pláne akkor, ha sikerül napon érett gyümölcsöt szereznem. Ennek az íze össze nem vethetõ a zöld és piros foltos, multikban kapható változattal. Az is finom, de ez fenomenális. Már jött is a gyümölcsbõl áradó üzenet, hogy saláta akar lenni. Méghozzá olyan, ami húsok ... |
Tovbb... |
Hétvégi receptajánló!!! Sült hús sárgaborsópürével.Megint elérkezett a hétvége, és én megint egy egyszerû, ám annál finomabb receptet hoztam. A fagyasztó pakolászása közben ráakadtam egy csomag pecsenyehúsra. Ez a húsfajta kicsit zsírosabb, de ez adja meg az igazi szaftosságát, és remek ízét. Befûszerezve, jó fokhagymásan ... |
Tovbb... |
Flamand. Sör. Marha.ezen a sör nem belga, és nincs rajta marha sem, de mit lehet tenni? így kezdõdött minden..A nyáron már fõztem egyszer sörrel,
és akkor akadt kezembe ez az autentikusnak mondható recept. Slow Food a
javából. Persze, az enyémben több volt a zöldség, hiszen nyár ... |
Tovbb... |
Fûszeres bõrös süldõkarajHosszú évek óta amolyan se veled, se nélküled viszony fûz a római köményhez. Már úgy tûnt, soha sem fogom igazán megkedvelni, de ez a fûszeres sült eldöntötte a kérdést. Nem érdemes kis adagban készíteni, egyrészt mivel a sütési idõ elég hosszú (ezt azonban elvégzi a sütõ, nekünk ezzel nem ... |
Tovbb... |
Fûszeres vaddisznócomb birsmártássalIsmét egy vashúsos fogással jelentkezem , és ezúttal is olyan gyümölcsöt választottam hozzá, ami szezonális. A birsalma savanykásabb gyümölcs, ezért aki édesebben szereti tehet több cukrot is hozzá. Fûszeres vaddisznócomb birsmártással ... |
Tovbb... |
Darált marhahús héjában sült krumplivalVégigfõzöm Jamie 30 perces receptjeit. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Borókás kecskeragu agyagtálban, hagymás burgonyávalMaradjunk a kecske-vonalon. Arról már írtam korábban is, hogy apukám néha vesz élõ állatot, amit maga dolgoz fel. Nyulat, kecskét, birkát. Épp fagyasztókiürítéses pillanatban kaptam el és megdobott egy nagy adag kecskebordával. Pörköltet túl egyszerû lett volna készíteni, úgyhogy valami ... |
Tovbb... |
Marhás egytálElkészítés: 30 dkg marhahúst megfûszerezzük fokhagymás sóval és durvára tört színes borssal, majd pár perc alatt megpirítjuk. Megpucolunk 5 közepes krumplit és 6-7 apró hagymát sózzuk és egy tepsibe rakjuk, ráöntjük a marhahúst, öntünk ... |
Tovbb... |
Ribeye steak zöldbors-mártással sült burgonyával és paradicsomsalátávalEz egy kiadós, igazi maszkulin szólóvacsora. Ilyesmit többnyire akkor csinálok, ha csak magamra fõzök és szeretnék jól belakni, és utána a maradék palack borral a tévé elé ülni, hogy az este további részében valami jóféle "old school" akciófilmmel vagy egy NFL meccsel múlassam az idõt... Hamar ... |
Tovbb... |
Kolozsvári sertéskarajHozzávalók 4 fõre: 80 dkg sertéskaraj, 15 dkg füstölt sertéstarja, 60 dkg savanyú káposzta, 25 dkg paradicsom, 15dkg vöröshagyma, 12 dkg zsír, 4 dl tejföl, só, bors, paprika Elkészítése: a serpenyõben ... |
Tovbb... |
Hamburgi sertéscombA recept errõl az oldalról való, minimális változtatásokkal én így készítettem: Hozzávalók: kb. 1 kg sertéscomb ... |
Tovbb... |
Kakukkfüves, körtés sertésragu, azaz akcióban a PhiladelphiaA héten egy nagyon jó hangulatú sajtótájékoztatón jártam. Már az elején lehetett tudni, hogy a szórakozás garantált, mivel Rákoczi Feri moderálta az eseményt és Buday Péter fõzött. A Philadelphia krémsajtokat bemutató fõzõprogram alatt sokféle fogással megismerkedhettünk, s az az igazság, hogy én ezeken a ... |
Tovbb... |
Sajtmártásos sertésszelet spenótos kuszkusszalEgyik nap Piroska barátnõm készített egy sajtmártást. Na hát persze nekem is kellett csinálni le ne maradjak....Igazán gyors ebédre volt csak idõm . 30 perc alatt megvoltam és nagyon ... |
Tovbb... |
Töltött dagadóMa is remek vendégváró egyébként, mert ... |
Tovbb... |
Gombás bacon-ös szûzérmékHát, olyan még nem volt, hogy szûzérmés recept ne lett volna finom.. Ez is isteni, és pillanatok alatt megvan. Hozzávalók: egy nagy (vagy két kisebb) sertés-szûzpecsenye ... |
Tovbb... |
MÁTRAI BORZASKANálunk kifejezetten ünnepi étel ez a finom, jó sok fokhagymával készült bundás hús. Persze nem csak sátoros ünnepekkor van, hanem azért sûrûbben, de tény, hogy nagy kedvenc. Többféle ... |
Tovbb... |
Fenséges sült sertéscsülökNem mondható, hogy sûrûn fogyasztanánk sertéscsülköt, évente talán 1-2 alkalommal. Tudom, tudom, hogy finom, meg minden, de túlságosan zsíros a mi ízlésünknek. Múlt hétvégén viszont csülköt ... |
Tovbb... |
Serpenyõs fokhagymás tarja grillezett kecske- és birkasajttal, hagymás törtburgonyávalAkárki akármit mond: a tarja jó. Fõleg, ha az embernek van egy kertje, ahol van egy tûzrakója, és a szél sem fúj épp olyan nagyon, hogy ne lehessen begyújtani és parázson megsütni jó sok szeletet ebbõl a disznórészbõl. Sertést, pláne zsíros tarját nem evõ olvasóim azért csak görgessenek ... |
Tovbb... |
Gombás-májas sertésszelet krumplifánkkalHa valami igazán kényeztetõ, tartalmas fogásra vágytok, és még nem tudjátok, mit fõzzetek ebédre, jó szívvel ajánlom az alábbi ételt. Házias, egyszerû ízek, és csodálatos sûrû szaft, melyet annyira jó kitunkolni a friss, foszlós ... |
Tovbb... |