Fenséges sült sertéscsülök
sponsored links
Nem mondható, hogy sûrûn fogyasztanánk sertéscsülköt, évente talán 1-2 alkalommal. Tudom, tudom, hogy finom, meg minden, de túlságosan zsíros a mi ízlésünknek.
Múlt hétvégén viszont csülköt sütöttem. Méghozzá nem is akármilyet, egyszerûen fenséges lett! A hús most is szabadtartásos gazdaságból származik, és már egy ideje ide-oda rakosgattam a fagyasztóban, mígnem megakadt a szemem Jamie Oliver egyik receptjén, és egybõl tudtam, hogy mi lesz belõle.
A bõrt és a nagyobb zsírdarabokat levágtam a húsokról, de így sem lett száraz a sültem.
A fekete lencse és a rizs jó választásnak bizonyult a hús mellé, csakúgy mint a csípõs rucola - még ha ez a képekbõl pont nem is derül ki. Rucola híján más zöldsalátát vagy párolt/sült zöldségeket kínáljunk mellé.
Hozzávalók
6 személyre
1,35 kg sertéscsülök lebõrözve és a nagyon zsíros részektõl megszabadítva (az enyém eredetileg 2,6 kg súlyú volt)
vagy más sertéshús
1 ek római kömény
2 ek édesköménymag
6 db szegfûszeg
2 púpozott ek édesnemes pirospaprika ...