Serpenyõs fokhagymás tarja grillezett kecske- és birkasajttal, hagymás törtburgonyával
sponsored links
Akárki akármit mond: a tarja jó. Fõleg, ha az embernek van egy kertje, ahol van egy tûzrakója, és a szél sem fúj épp olyan nagyon, hogy ne lehessen begyújtani és parázson megsütni jó sok szeletet ebbõl a disznórészbõl. Sertést, pláne zsíros tarját nem evõ olvasóim azért csak görgessenek lejjebb, hátha megtetszik és megkívánják.
A tarját, ha szeletelve sütik ki, érdemes jó pár órára, egy éjszakára, egy egész napra elõre bepácolni. Szinte bármivel lehet, mustárosan, fokhagymásan, borsosan, korianderesen, bárhogy. A kívánt végeredményhez mérten kell a fûszerezést intézni, legyen-e karakteres íze, vagy majd a köret, talán egy extra kiegészítõ viszi majd a hátán a husit. Én most a kecske- és birkasajt miatt feltétlenül egy kevésbé intenzív ízû sült tarját szerettem volna ...