Borjúsült mogyorószósszal és mangósalátával
sponsored links
Szeretem a mangót, pláne akkor, ha sikerül napon érett gyümölcsöt szereznem. Ennek az íze össze nem vethetõ a zöld és piros foltos, multikban kapható változattal. Az is finom, de ez fenomenális. Már jött is a gyümölcsbõl áradó üzenet, hogy saláta akar lenni. Méghozzá olyan, ami húsok mellé való.
Lehet ennek nem engedelmeskedni?
Naná, hogy azon nyomban szaladtam lilahagymáért és szépséges vékony szeletekre vágtam. A mangót ennél lényegesen nagyobb szeletekre vágtam. Kevés sóval és borssal megszórtam és ráöntöttem egy fél citrom levét. Végül néhány szál friss koriandert vágtam bele . Ennél többet nem is igényel. Az édeskés és meglehetõsen fûszeres gyümölcs íz remekül passzol a hagymához.
Egy darab marha fehérpecsenyét jól megszórtam durvára darált borssal és bedobtam a sütõbe. Szerencsémre a sütõhöz van egy maghõmérõ, így elég volt beállítanom hogy, mennyire legyen angolos, vagy éppen átsült. Ez a kényelem, kérem. A sütõ jelzi, amikor a belseje épp olyanra sült, ahogy szeretem. Én a közepesen átsült változatra szavaztam. Mivel Sára nem eszik semmi ...