Prime oldalas feles zöldborsó salátával
sponsored links
Van, hogy az ember valamit túlzásnak tart, ám egyszer-egyszer túlozni szabad és nevezhetjük némelyik túlzást sznobizmusnak is. Minden vádat tolerálok, de tudni kell a következõ ételt a megfelelõ helyen kezelni.
A HOVENTA kiállításon volt szerencsém elõször olyan összehasonlításban tapasztalatot szerezni, ami megerõsített engem abban, hogy nem minden drága, ami annak látszik. Károly Józsi A Budagyöngyében található picike hentesbolt tulaja hozta a húsokat, amiket neves szakácsok bontottak és készítettek el többféleképpen. Azt szerették volna demonstrálni, hogy milyen sok olyan része van a marhának, ami soha nem kerül felhasználásra. Tény, hogy soha nem vágytam a herére, de amit ott készítettek az fenomenális volt. Bikahere céklazselével és algasalátával. Ha nem tudom mit eszek, akkor megadom a tíz pontot. Így is.
Persze ehhez a halandó nehezen jut hozzá. Manapság csak a szakácsok kezdenek olyanokat felfedezni, mint a marhapofa, pedig milyen jó dolog. Évtizedekig nem használtuk, ezért feledésbe ment.
Az elmúlt évek arra tanítanak, hogy muszáj spórolni. Ezt lehet úgy tenni, hogy olcsóbb dolgokat veszünk. Lehet úgy, hogy kevesebbet. És lehet úgy, ahogyan én teszem: kevesebbet veszek, de jobbat. Ezért magasabb a tápanyagtartalma a dolgoknak, tehát kevesebb is elég.
Aztán meg azért is zabál a társadalmunk szerintem annyit, mert speciálisan éhezünk. Degeszre ehetjük magunkat, de egyre ...