Vörösboros, szilvalekváros marharagu

2012-12-29

sponsored links

vörösboros,

Eredetileg egyszerû marhapörköltnek indult... De hát ott volt kinyitva az a jó kis vörösbor, az pedig egy pörköltnek ugyan meg nem árthat. Sõt. Kifejezetten rákaptunk mostanában a borral, sörrel fõzésre, amik nagyszerû aromákkal gazdagítják az ételeket. Arra viszont figyeljünk, hogy amit nem szívesen iszunk meg, azt inkább az ételbe se öntsük bele! Szóval, ott jártam, hogy a bor. Akkor viszont már egy kicsit gazdagabb lett a fûszerezés is egy normál, magyaros pörkölthöz képest. És ahogy kóstolgattam, kóstolgattam, úgy éreztem, kell bele valami édesség ahhoz, hogy teltebb és kiegyensúlyozottabb legyen az íze. Így került elõ egy kis beregi szilvalekvár, amitõl valóban minden a helyére került. Egyszerre volt savanykás és édeskés, kesernyés és fûszeres. Jó lett, na! 

2 nagy fej hagymát apróra vágtam,

1 evõkanál mangalica zsíron üvegesre pároltam, majd rádobtam a felkockázott

bõ 1 kg marhahúst. 

ztam, szórtam rá

1 evõkanál pirospaprikát is - ekkor még ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2012/12/29/voro...

sponsored links

Keres?s