Hétvégi receptajánló!!! Sült hús sárgaborsópürével.
sponsored links
Megint elérkezett a hétvége, és én megint egy egyszerû, ám annál finomabb receptet hoztam. A fagyasztó pakolászása közben ráakadtam egy csomag pecsenyehúsra. Ez a húsfajta kicsit zsírosabb, de ez adja meg az igazi szaftosságát, és remek ízét. Befûszerezve, jó fokhagymásan sütöttem meg. A megszokott köretek helyett pedig most sárgaborsópürét készítettem, és azzal tálaltam a húst. Nagyon szeretem a sárgaborsót, de mostanában valahogy mégis igen ritkán készítek. Sõt akkor is inkább csak levest, vagy fõzeléket fõzök belõle. Most egy hirtelen ötlettõl vezérelve készítettem el belõle a pürét, és mondhatom olyan finom volt, hogy bátran merem ajánlani mindenkinek. Egyszer azt olvastam valahol, hogy a sárgaborsó fõzeléket savanyúsággal eszik. Ezen kicsit elcsodálkoztam, és most itt volt az alkalom, hogy én is kipróbáljam a püréhez. Mivel még volt néhány szem zöld paradicsom, gondoltam abból készítek salsát a hús, és a püré mellé. Végül is egy remek ebédet sikerült összehoznom, mert a szaftos sült hús a sárgaborsópürével, és a zöld paradicsomos salsával nagyon finom volt.
Hozzávalók a sült húshoz:
70 dkg pecsenyehús (sertés)
7-8 gerezd fokhagyma
só
õrölt bors ...