Flamand. Sör. Marha.

2012-11-25

sponsored links



ezen a sör nem belga, és nincs rajta marha sem, de mit lehet tenni? így kezdõdött minden..
A nyáron már fõztem egyszer sörrel, és akkor akadt kezembe ez az autentikusnak mondható recept. Slow Food a javából. Persze, az enyémben több volt a zöldség, hiszen nyár volt, és különben is könnyebb húsból készült. Ki kell ezt is próbálnom, annál is inkább, mert nem tudok ellenállni ezeknek az elegáns elnevezésû, meleg, fûszeresen illatos ételeknek! Franciául már csak ezért is érdemes egy kicsit megtanulni: - la provencale, - la bretonne, - la greque..mind mind az elkészítés módjára utalnak. A Boeuf bourgoignon, az az a burgundi marha pl. sok hagymával vörösborral, az - la flamande pedig természetesen flamand módra, azaz fûszeres, sörös szószban.

Sörös marha belga módra
carbonnade - la flamande

Elõkészítési idõ: 30 - 35 perc
Fõzési idõ : slow food (2-3 óra)
Mennyiség: 4 - 6 adag

Hozzávalók :
  • 1 kg marhahús (hátszín, stefánia)
  • vaj
  • liszt
  • 120 g házi húsos szalonna ...

Folytats a blogon ... nyarikonyha.blogspot.com/2012/11/flam...

sponsored links

Keres?s