Töltött dagadó

2012-11-08

sponsored links


Méltatlanul elfeledett étel ez nálunk. Úgy alakult, hogy ritkán készítettem. Pedig emlékszem, gyerekkoromban gyakrabban került asztalra, fõleg ünnepi alkalomra, vagy ha vendégek jöttek.
Ma is remek vendégváró egyébként, mert hidegen, melegen finom. Elõre el lehet készíteni. Szépen tálalni, szeletelni hidegen lehet igazán. A töltelék is is sokféle, ahány ház annyi. Én készítettem már hússal, fokhagymás, pirospaprikás fûszerezéssel. A legkedveltebb azért a májas, tojásos, esetleg gombás.
A napokban gyönyörû kis darab dagadót találtam a hentesemnél. Ekkor jött az ihlet egy jó kis májas töltött dagadóra. Én csak a keskeny részét szeretem. Most elég is volt ez a kicsi darab, kevesen vagyunk rá. Ha többet kellene csinálni, akkor is inkább több kisebb, keskeny husit vennék. Akkor jöjjön a recept.

2 fej vöröshagyma
25 dkg csirkemáj
2 gerezd fokhagyma
2 ek kacsazsír
1 tk só
1 tk majoranna
frissen õrölt bors
1 db zsemle tejben áztatva
3 db fõtt tojás ...

Folytats a blogon ... loncivendegloje.blogspot.com/2012/11/...

sponsored links

Keres?s