MÁTRAI BORZASKA
sponsored links
Nálunk kifejezetten ünnepi étel ez a finom, jó sok fokhagymával készült bundás hús. Persze nem csak sátoros ünnepekkor van, hanem azért sûrûbben, de tény, hogy nagy kedvenc. Többféle képen nevezik, hallottam már Pusztapecsenye vagy Kárpáti borzaskának is. Én maradok a Mátrainál, így ismerkedtünk meg... Ez az étel, egy sûrû, reszelt burgonyás tésztában megforgatott szárnyashús, sok-sok fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal. Nagyon laktató fogás, úgy hogy egy-két szelet hús elfogyasztása után, nyugodtan kitehetjük a megtelt táblát. Köretként bármit tálalhatunk mellé, mert bármivel nagyon finom : párolt rizzsel, burgonyapürével vagy akár zöld-körettel...
Hozzávalók: 8 szelet karaj / csirkemell vagy pulykamell, só, bors, 2 nagyobb burgonya, 1 tojás, liszt, 3 gerezd fokhagyma, 4 dl. tejföl, 20 dkg ...