Sörben sült malaccomb barnamártással

2012-12-18

sponsored links


Le vagyok maradva egy jó hónappal körülbelül, mert ez az ebéd még Imi névnapjára készült. Most, a szülinapja elõestéjén éppen ideje, hogy megmutassam nektek, hogyan sikerült a malacsült, amit keresztapuja, Miki bácsi útmutatója alapján készítettem el.

Már régóta terveztem egy jó kis malacsültet, mert amióta Prágában ettünk egy igazán finomat, méghozzá knédlivel azóta rendszeresen felemlegettük, hogy milyen jó is volt. És olyankor mindig elgondolkodtam, hogy egyszer meg kellene próbálnom nekem is sütni egyet.

November elején eljött ez a pillanat is...

... de megelõzte egy kis nyomozás. Elõször neten nézegettem recepteket, aztán rájöttem, hogy a megfelelõ ember Vépen keresendõ, aki tudna segíteni nekem. Imi keresztanyujára, Erzsi nénire gondoltam, de õ tovább irányított Miki bácsihoz, mert szerinte az ilyen férfias húsételeket férfiember tudja igazán jól elkészíteni.

Miki bácsit sok mindenért szeretem, például az élethez való hozzáállása, a munkabírása, a sok régi története, a humora miatt, de most már a tõle kapott malacsült receptje miatt is. :) A recept amit telefonban lediktált, körülbelül így szólt:

Fogj egy jó nagy darab malacot, a legjobb ha az orra és a füle is benne van (õ tényleg szereti az ilyen alkatrészeket is), aztán nyisd ki a konyhaszekrényt, a benne található mindenféle fûszerrel jó alaposan szórd be a húst, tûzdeld meg a bõre alatt sok ...

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2012/12/sorben...

sponsored links

Keres?s