Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Belsõségek
sponsored links
Boldog Új Évet Mindenkinek...zsályás sertésmájjal és zelleres, krémes krumplipürével!A babonát már mindannyian ismerjük, miszerint újév környékén se szárnyast, se halat, mert az egyik elkaparja a szerencsénket és a pénzüket az újévre, a másik pedig elúszik vele. Marad a jó, öreg sertés, aki kitúrja ... |
Tovbb... |
Resztelt májÜnnepek elõtti egyszerû kis ételsorokat kell készítenem, hogy majd ha eljõ a nagy nap, amikoris sor kerül a klasszikus karácsonyi étkekre, azt már kívánjuk is és jó étvággyal elfogyasszuk. ... |
Tovbb... |
Aszalt szilvás csirkemájkrémSzámos helyen olvastam már szárnyasmáj és valamilyen aszalt gyümölcs házasításáról, majd májkrémmé turmixolásáról. Csirkemáj, kacsamáj, füge, narancs, mikor mi. Nálam most egy minimál fûszerezésû, aszalt szilvás, szilvapálinkás ... |
Tovbb... |
Marhanyelv a múltbanRégen, ezt a jóízû különlegességet a hentesek-mészárosok féltõn, sõt olykor borsos áron adták oda legjobb nagybani (vendéglõs) vevõiknek. Ma már ennél gyakrabban megfordul a polcokon, de még mindig ritka jövevény a háztartásokban. Bár a belsõségekhez tartozik, de mindazok felett áll. Amolyan ... |
Tovbb... |
Toszkán paradicsomos pacalAki régen olvass és ismeri a fõztömet, gondolhatja, hogy ezt nem
magamtól találtam ki... Nem ígérem, hogy túl gyakran lesz nálam pacal
recept, de ahhoz képest, hogy óvatosan kezdtem neki a fõzésének, azt
kell, hogy mondjam, hogy ez hét nyelven beszél, és mindenkit csak
buzdítani tudok, hogy ... |
Tovbb... |
Rántott sertésnyelv diós öntettelNagyon szeretem a nyelvet, bármilyen formában. Sajnos a családban csak lányommal ketten esszük, azért csak ritkán készítek. A dió szerintem nagyon jól illik sült húsokhoz, ezért a rántott nyelv mellé most diós öntetet is készítettem. Finom, merész ... |
Tovbb... |
Mustáros borjúmáj sült céklával, Nemzetközi Receptek KalendárjaA napokban Kiss Éva keresett meg, a Lexiophiles nyelvi és kulturális blog szerzõje, ami a bab.la nyelvi portálhoz tartozik. Nagy meglepetésemre meghívott, hogy résztvegyek az idén immár negyedszer megrendezésre kerülõ Nemzetközi Receptek Adventi Kalendárja programukba. ... |
Tovbb... |
Sertésmáj ragu gombával, krumpli gombóccal és dinsztelt káposztával körítveNem tudom ti hogy vagytok vele, de nálunk a sertésmáj nagyon ritkán kerül az asztalra, nem tudom miért, valahogy így alakult! Imádom a resztelt májat, de Én nem készítek, nagymamám utánozhatatlan benne, nem kelnék versenyre vele, úgyis veszítenék!:-) Más meg nem mindig jut ... |
Tovbb... |
ZSÁLYÁS PIRÍTOTT MÁJ |
Tovbb... |
Csirkemájas rakott krumpliA rakott krumpli új arca, szemben a megszokott tojásos-kolbászossal, és azt kell mondjam: nagyon jó! Fûszeres, szaftos, nagyon hagymás csirkemáj lapul a krumplikeretben, érdemes egyszer kipróbálni! Vagy kétszer :-) ... |
Tovbb... |
Kacsamáj zsírjában sütve |
Tovbb... |
Legalapabb csirkemájA vasárnapi teszkózáskor zsákmányoltam fél kiló csirkemájat is, amibõl aztán jól nem készítettem semmit, hanem elhalasztottam, és drukkoltam, nehogy meg bírjon romolni. Jó-jó, egy nap alatt a hûtõben nem szokott, csak ugye az a nem biztos, hogy mikortól volt a pultban. Mindegy, egyébként semmi baja sem volt ... |
Tovbb... |
Libamáj...pincurt másképpenHozzávalók: 1 libamáj (esetemben 80 dkg), só, õrölt fehér bors, 1 kisebb hagyma, 2 evõkanál libazsír, 1 db alma, 2 db mandarin, 1,5 dl tokaji aszú, rózsabors Elkészítése: a tejben ... |
Tovbb... |
Burgonyás rakott csirkemájNagyon szeretjük a csirkemájat, de viszonylag kevés elkészítési módját ismerem. Ezért is örültem meg Juditka receptjének, mely már elsõ olvasatra nagyon izgalmasnak tûnt: burgonyapürével egybesült ... |
Tovbb... |
Kínai csirkemáj sült tésztávalElõre bocsátom, hogy vannak kaják, amit hanyatt fekve, ollózva, a tenger közepén is képes vagyok megenni (és elkészíteni), ha a sors úgy hozza. Egyszerûen nem tudok ellenállni a wokban sült friss zöldség illatának, és a spagettivel együtt... felséges! |
Tovbb... |
Miele, az elsõ körAzért ennek a versenyezgetésnek vannak pozitív hozadékai. Például megismerhetek olyan embereket, akikkel hasonló az érdeklõdési köröm és a világhálónak köszönhetõen könnyen kapcsolatban is tudok velük maradni. Így történt, hogy egy kedves, fõzni szeretõ és tudó ismerõsöm megkért, vegyek ... |
Tovbb... |
A báránynak a mája, meg a répa, meg a cékla, meg a krumpliA képeket nézve azt hinné az ember, hogy egy kellemes (már aki szereti a májat, aki nem az tekerjen) nyári ebédrõl van szó. Pedig ahhoz képest ami most van, pár hete még vígan tombolt az indiánnyár. De jó is volt. |
Tovbb... |
Kacsamáj chilis-mandarinos sütõtöksalátávalA minap a Két Szerecsenbisztróban
jártam, ami a városban évek óta az egyik kedvenc helyem. Csak úgy,
kávézásra, megbeszélésekre, reggelire, gyors ebédre, barátokkal,
kollégákkal, külföldiekkel. A jó hangulaton és a kedves kiszolgáláson
túl pont ezt a multifunkcionalitását ... |
Tovbb... |
Kacsaszív põrkölt vörösborral, tejfölösen, petrezselymes krumplival, P.Mobil - SzívpörköltHozzávalók |
Tovbb... |
ROZMARINGOS RÁNTOTT CSIRKEMÁJEzt a fõételt az egyszerûség és a gyorsaság jellemzi. Nagyon rövid idõ alatt elkészíthetõ a kívül ropogós, belül puha rozmaringos rántott csirkemáj. Ha néha már unalmas a hagyományos panír, akkor kicsit pikánsabbá, változatosabbá lehet tenni olyan fûszerekkel, melyek ... |
Tovbb... |
Resztelt májEz a resztelt máj szarvasmájból készült, de bármilyen májat használhatunk hozzá (leggyakrabban sertés-, borjú-, de lehet akár vaddisznó mája is). Fontos, hogy ne süssük túl a májat, mert megkeményedik, és csak a tányéron sózzuk. Hozzávalók ... |
Tovbb... |
Õszi ínyenc csirkemájAz ihletet, a már oly sokszor készített májpástétom receptem adta, na, meg a szõlõ evés közben pattant ki az is a fejembõl, mi lenne, ha a holnapi máj mellé is dobok egy pár szemet belõle. Aki nem próbálta még ki, milyen a máj szegfûszeggel és fahéjjal, az ne féljen kipróbálni, mert remek ízharmónia, érdemes ... |
Tovbb... |
My, ooh my, a sherrys csirkemáj...Kedves Barátom, hallom, szeretsz inni, de nem szeretsz fõzni. Na, akkor vegyél szépen egy adag friss csirkemájat, egy üveg finom fûszeres fehérbort, és gyere át hozzám. Berakjuk a kedvenc zenéd, kibontjuk a bort (hadd szellõzzön), szedünk egy tálba egy kevés andalúz olajbogyót és felvágunk pár szelet házi kenyeret. Ezzel ... |
Tovbb... |
Rozmaringos- baconos csirkemáj mártásával- francia krumplipüréágyon, amerikai káposztasalátávalGyakran készítek baconba tekert csirkemájat. Azért oly népszerû ez a csirkemáj elkészítési mód számomra, hiszen ez a legegyszerûbb módja ... |
Tovbb... |
Paleolit napi menü 334. nap |
Tovbb... |
Marshall májMa sertésmáj receptet kerestem a neten és szerencsére rá is akadtam egy
nekem tetszõre. Meg egy nem tetszõre is sajnos. Ami nekem nagyon
tetszett, az a Mindmegette oldaláról való Nanasnani-tól,
Marshall máj címszó alatt. Tényleg gyorsan elkészíthetõ, isteni finom
ebéd lett. Tegnap este (tepsis tarja köreteként) készített hagymás
krumplit ... |
Tovbb... |
Pulykaszív uborkamártássalAz utóbbi idõben rengeteget fõztem, még magamhoz képest is soknak tartom. Nyáron ugyanis, vakációban a gyerekeknek minden napra ebéd kell, így aztán volt akiknek fõzni, és szerencsére étvágyuk is van. Néha még válogatnak, de viszonylag elégedett vagyok. Így aztán rengeteg recepttel jövök az elkövetkezõ ... |
Tovbb... |
Borjúmájas csirkeraguVagy hívhatnám csirkés borjúmájragunak is, mert nagyjából egyforma volt a két alaphozzávaló aránya az ételben.:) Tipikus "hamarkaja", bár amilyen kiadós, senki sem gondolná róla, hogy minimális idõbefektetéssel készül el. Nálam úgy alakult, hogy kivettem a fagyasztóból egy csirkemellet, s miközben azon törtem a fejem, hogyan ... |
Tovbb... |
Tordai májgaluskaA sertésmájnak egy különlegesebb felhasználási módja a megszokott májas hurka és hagymás máj mellett. Tartármártás, remuládmártás vagy mustármártás nagyon jól passzol hozzá. Mielõtt nekifogtam, hogy elkészítsem ezt az ételt, nem igazán adtam nagy esélyt ... |
Tovbb... |
Paleolit napi menü 291. napPlédbe csavarva ülök a teraszon és bár nem bánom, hogy felfrissült az idõ, azért alapvetõen jól bírtam a kánikulát. Nem volt ez mindig így. Visszagondolok a tavalyi nyárra, amikor 101 kg volt a súlyom, a testem összes mûködése felborult, akkor nagyon megviselt a szélsõséges idõjárás. Akkor kezdett érlelõdni bennem a változtatás iránti vágy. Sajnálom, hogy ... |
Tovbb... |
Disznóhere pörkölt
|
Tovbb... |
Szívpörkölt ;)Egy újabb recept a belsõségek felhasználására, amirõl a párom azt olvasta, hogy nagyon egészséges, így most egyik receptet próbáljuk ki a másik után! ;) A recept:
|
Tovbb... |
Baconos májA párom azt olvasta, hogy a csirkemájat majdnem nyersen vagy félnyersen érdemes enni.. háát nem tudom! :D A recept:
|
Tovbb... |
Paleolit napi menü 281. nap |
Tovbb... |
Csirkemájas "rizottó"Azért nem nevezném rizottónak ezt az ételt, mert hagyományos rizst fõztem meg hozzá a hagyományos módon?, de a rizottó elnevezés jobban hangzik, mint a "csirkemájas rizs":) Túljutva ezen a kis csalafintaságon azonban mindenkinek ajánlom elkészítésre, mert nagyon finom és kb. 25 perc alatt elkészül. ... |
Tovbb... |
"Pergelt" csirkezúza házi tarhonyávalAmolyan békebeli, kockás terítõs, jó polgári vendéglõkbe való fogásra támadt gusztusom. Nagyon szeretem ezeket a hagyományos, kissé rusztikus fogásokat, melyeket fogyasztva olyan "krúdys", olyan "szindbádos" érzés tölti el az embert! Ezért talán megbocsájtjátok nekem, ha a pörkölt változatát is régiesen írtam a címben (a lá Czifray). Akár így, akár úgy, szerintem ez egy nagyszerû fogás, amit lassanként kezdünk elfelejteni. Ha az éttermek, vendéglõk kínálatából indulok ki, akkor biztosan! Jó kilónyi csirkezúzát alaposan megmosunk, majd [...] |
Tovbb... |