Sertésmáj ragu gombával, krumpli gombóccal és dinsztelt káposztával körítve
sponsored links
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nálunk a sertésmáj nagyon ritkán kerül az asztalra, nem tudom miért, valahogy így alakult! Imádom a resztelt májat, de Én nem készítek, nagymamám utánozhatatlan benne, nem kelnék versenyre vele, úgyis veszítenék!:-) Más meg nem mindig jut eszembe, fõleg, ha egy igazán hagyományos étel berögzül!
Mivel karácsony elõtt kiürítem a kamrát, a fagyasztót, így akadtam a májra, amit múlt hónapban vettem, magam se tudom miért, így kitaláltam, hogy készítek egy ragut belõle, a krumpli gombócot imádom, a lilakáposzta adott volt, mert már nagyon kívántuk, így csakis barna mártásos ragu jöhetett szóba, és ráadásként még csodaszép gombához is jutottam a piacon, így gyorsan összeállt a recept, és a végeredmény, a degeszre evés lett, gyerek, felnõtt csak falt, és falt, mint a Nagy zabálásban, míg akkorák nem lettünk, mint a kis gömböc!:-)
Teljesen más téma, képzeljétek elkészültem a karácsonyi gasztro csomagokkal, persze a tartós részével, és már a keksz tésztája is a fagyasztóban pihen 24-e elõtt kisütöm és pont tökéletes lesz, szóval már nincsen több gond, nem fogok kapkodni kari elõtt, nyugodtan csomagolok és mindenki boldog lesz!
Na, de jöjjön a recept, majd holnap karácsonyozunk, akkor ugyanis a pisztáciás-aszalt szilvás keksz receptje kerül terítékre, isteni lett a próba sütés, igazi tea, vagy inkább kávé keksz!:-)
Hozzávalók (4 személyre):
85 dkg sertésmáj, csíkokra vágva
2 ek olívaolaj
1 szál póré hagyma, finomra vágva, zöld nélkül ...