Rozmaringos- baconos csirkemáj mártásával- francia krumplipüréágyon, amerikai káposztasalátával

2012-09-29

sponsored links



Gyakran készítek baconba tekert csirkemájat. Azért oly népszerû ez a csirkemáj elkészítési mód számomra, hiszen ez a legegyszerûbb módja annak, hogy szaftos, krémes maradjon csirkemáj, semmiképpen ne süljön túl, ne keményedjen meg. A szalonna kabát gondoskodik errõl. Ahogyan a rántott csirkemáj is azért olyan nagyon finom, mert a bundája megóvja attól, hogy kiszáradjon, keményre, azaz túlsüljön.
Természetesen kabát vagy bunda nélkül is jól el lehet készíteni a csirkemájat, de az mindenképpen "szakértelmet" igényel.
Egy biztos, a csirkemájat nem a só keményíti meg, hanem a szakszerûtlen sütési technika. A csirkemáj halála pedig véleményem szerint, ha ízetlen, így a fûszerezésére sem árt odafigyelni. Közvetlenül elkészítés elõtt nyugodtan sózzuk meg, mert a szárnyas máj nem keményszik meg a sótól.

Most is cserépben készítettem. Most egészben hagytam a májakat, sóztam és baconba ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s