My, ooh my, a sherrys csirkemáj...

2012-10-04

sponsored links

sherrys_maj.jpg

Kedves Barátom, hallom, szeretsz inni, de nem szeretsz fõzni. Na, akkor vegyél szépen egy adag friss csirkemájat, egy üveg finom fûszeres fehérbort, és gyere át hozzám. Berakjuk a kedvenc zenéd, kibontjuk a bort (hadd szellõzzön), szedünk egy tálba egy kevés andalúz olajbogyót és felvágunk pár szelet házi kenyeret. Ezzel indulunk. Ne, a hagymát bízd csak rám, szeretek sírni. Oké, a szalonnát vághatod te, de maradjon a májhoz is. Neeem, a májat ne áztatjuk, csak lemossuk és hagyjuk leszáradni. Hajszárító nem kell, csak tölts még bort. Elég! Na, felvágtam a hagymát, vedd elõ a serpenyõt. Nem érdekel, hogy ez a kedvenc számod. Jó, elõveszem én. Figyelj, most olívaolajat öntök a serpenyõbe és felhevítem. Tudom, hogy nem szereted ezt a szót, de egy profi szakács hevíti az olajat, vágod? Jó, jöhet bele a máj, de vedd vissza picit a tüzet. A sót leteheted, a májat csak a végén sózzuk, nem gittet sütünk. A fakanalat is hagyd a pélóba, inkább tölts még bort. Na most: látod, mit csinálok? A májat nem kavargatom, nehogy összetörjön, csak a serpenyõt rázom. Jöhet az õrölt bors, pár perc és kész is. A májnak ugyanis nem kell sok idõ, drága Barátom. Akarsz elõkóstolni? Akkor vegyél ki egy darab májat és vágd félbe. Ha a belseje már épphogy nem rózsaszín, kész is van. Tölts még bort, én kiszedem a májat. Jó, most jöhet a bacon. Te, ennyi maradt? Mindegy, ezt most beleborítom a serpenyõbe, most már jöhetsz a fakanállal. Most a hagymát is, de ne mellé. Nézd, megmutatom: a kés lapjával felszeded az aprított hagymát, és a kezeddel ...


Folytats a blogon ... topliszt.blog.hu/2012/10/04/my_ooh_my...

sponsored links

Keres?s