A báránynak a mája, meg a répa, meg a cékla, meg a krumpli
sponsored links
A képeket nézve azt hinné az ember, hogy egy kellemes (már aki szereti a májat, aki nem az tekerjen) nyári ebédrõl van szó. Pedig ahhoz képest ami most van, pár hete még vígan tombolt az indiánnyár. De jó is volt.
A májat mi szerencsére szeretjük, még nagyobb szerencsénkre meg kurvaolcsó. De ezt asszem már írtam múltkor is, csak még mindig meglepõdöm, ha fizetek érte és ötszá alatt van a végösszeg.
Ennyit még szerintem annak is megér, aki egyébként nem rajong érte. Sütése nem egy atomfizika, pár perc alatt megvan. Hogy milyenre süssük? Van, aki a rozéban hisz (helló anglia), van, aki inkább átsüti (helló miszter Locatelli). Most asszem sikerült végre egész jól eltalálnom, átsült, viszont szaftos is maradt.
A klasszik krumplipüré helyett sült zöldségek kerültek mellé, mert Évinek továbbra sem sikerült elõállítanom még a megfelelõ állagú változatot. Illetve találtam pár szép céklát is a piacon, amit nem hagyhattam ott.
Hát így. Dejó is volt ;)
Kellbele:
Fejenként egy-egy szelet, kb. 15 dekás báránymáj,
Egy-egy szelet pancetta vagy bacon,
Kis marék zsályalevél,
1 fokhagyma,
Olívaolaj ...