Toszkán paradicsomos pacal
sponsored links
Aki régen olvass és ismeri a fõztömet, gondolhatja, hogy ezt nem magamtól találtam ki... Nem ígérem, hogy túl gyakran lesz nálam pacal recept, de ahhoz képest, hogy óvatosan kezdtem neki a fõzésének, azt kell, hogy mondjam, hogy ez hét nyelven beszél, és mindenkit csak buzdítani tudok, hogy bátran álljon neki. Holnap (hétfõn) reggelre meghívást kaptam a Class Fm Morning Show-jába, ahol 8.15-8.45 között beszélgetek majd mindenféle gasztronómiai témáról Rákóczi Ferivel, Sebestyén Balázzsal és Vadon Janival. Többek között arra is kértek, hogy olyan ételeket próbáljak velük megszerettetni, amelyeket egyébként utálnak. Balázs a krumplis tésztát és a pacalt. Elõbbibõl egy török-magyar találkozás lett, lasagna-szerû börek tölteléke lett a hagymás-pirospaprikás tört krumpli. Balázsnak ázsiai csípõs-édes pacalsalátát készítettem, uborkával, újhagymával, mentával, korianderrel és szójás-gyömbéres öntettel. Vadon Jani édesszájú, neki különleges bejgli a rendelés, ez sütõtökös-csokoládés lett. Rákóczi Ferié a toszkán pacal, de nem azért, mert nem szereti, hanem mert szereti. Ennek a receptjét osztom meg elsõként. Az elkészítés ügyében természetesen Giuseppével konzultáltam, õ küldte el nekem az olasz Larousse leírását. Abból indultam. Két dologban csaltam: tettem hozzá egy kis csülköt (mert volt), és adtam hozzá tabascót, mert szeretem, ha csípõs. (Magyarországon a legjobb toszkán pacalt egyébként az encsi Anyukám Mondta étterem készít, amely egy külön utazást megér, azzal azért nem konkurrál ez, de nagyon finom.) Kíváncsi vagyok, mit szólnak hozzá.
Toszkán paradicsomos pacal
Hozzávalók (kb. 6 adag)
1kg tisztított, csíkozott (de nem elõfõzött) pacal
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma ...