Borjúmájas csirkeragu
sponsored links
Vagy hívhatnám csirkés borjúmájragunak is, mert nagyjából egyforma volt a két alaphozzávaló aránya az ételben.:) Tipikus "hamarkaja", bár amilyen kiadós, senki sem gondolná róla, hogy minimális idõbefektetéssel készül el. Nálam úgy alakult, hogy kivettem a fagyasztóból egy csirkemellet, s miközben azon törtem a fejem, hogyan készítsem el azt az egyet úgy, hogy négyen jóllakjunk belõle, eljutottam vásárolni is. És ott fedeztem fel a borjúmájat - amit olyan ritkán kapok el -, méghozzá olyan áron, hogy nem lehetett ott hagyni (9 lej, kb. 600 ft volt kilója). Így aztán a csirkemell maradt a hûtõben, mi pedig grillezett borjúmájat vacsoráztunk sült almával. De nem fogyott el az egész, így másnap megszületett az ötlet, hogy a maradékot összeházasítom a csirkemellel. A "frigy" pedig csodálatos lett. Aki nem hiszi, járjon utána.:D
Borjúmájas csirkeragu/ Csirkés borjúmájragu
Hozzávalók: kb. 40 dkg csirkemell, kb. 40 dkg borjúmáj, 1 nagy hagyma, 1 evõkanál paprikalekvár vagy 1/2 piros húsú paprika, 1,5 evõkanál liszt, 2 dl ...