Kacsamáj chilis-mandarinos sütõtöksalátával

2012-10-31

sponsored links


A minap a Két Szerecsenbisztróban jártam, ami a városban évek óta az egyik kedvenc helyem. Csak úgy, kávézásra, megbeszélésekre, reggelire, gyors ebédre, barátokkal, kollégákkal, külföldiekkel. A jó hangulaton és a kedves kiszolgáláson túl pont ezt a multifunkcionalitását szeretem nagyon - ide minden különösebb tervezés, szervezés és elvárás nélkül be lehet ülni, akkor is, ha még pl. nem tudom, hogy fogunk-e enni egyáltalán, vagy csak kávézunk/teázunk (a marokkói friss mentás tea a kedvencem, szerintem olyan csak itt van). A konyhája megélt már bizonyos hullámokat ez az évtizedes pályafutásba bele is fér-, de az utóbbi hónapokban megint nagyon pozitív tapasztalataim voltak. A konyha korrekt, megbízható, alkalomadtán egészen kiemelkedõ, és rendkívül változatos. Azt is szeretem, hogy a táblán, a heti ajánlatban mindig akad olyan étel, amire felkapom a fejem, kíváncsivá tesz, és kedvet kapok hozzá, hogy megkóstoljam.

Legutóbb például ehhez: "Kacsamáj narancsos sütõtökkel" -így szerepelt a táblán. Kimondottan meglepõdtem, amikor kihozták az ételt, meg voltam róla gyõzõdve ugyanis, hogy a sütõtök csakis sült állapotban érkezhet, egy másodpercre sem jutott eszembe, hogy nyersen lesz az ételben. Az elsõ meglepetés, majd az elsõ falat után azonban bebizonyosodott, hogy nagy hiba, hogy ilyen formájában ritkán jut eszünkben, ugyanis kiváló. Friss, üde, és nagyon jól passzolt a kacsamájhoz. Ez az étel ihlette az alábbi salátát is, amelyet egy csattanósabb, csípõs öntettel, sok zöldfûszerrel és némi gyümölcs (datolyaszilva) hozzáadásával fejlesztettem a saját ízlésemre. Elegáns elõétel, vagy gyors ebéd/vacsora.

Kacsamáj chilis-mandarinos sütõtöksalátával
Hozzávalók (2 elõétel méretû adag)

Öntet: ...

Folytats a blogon ... chiliesvanilia.blogspot.com/2012/10/k...

sponsored links

Keres?s