Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
Levesek
sponsored links
NarancskrĂ©mleves-Emlékszel, JulcsikĂĄm, gyerekkorunkban hogy vĂĄrtuk a MikulĂĄst? Pedig a nagyobb fiĂșktĂłl hamar megtudtuk, hogy humbug az egész és a szĂŒleink rakjĂĄk bele a cipĂ”nkbe a kis piros celofĂĄnzacskĂłkat a mindenféle édességgel... - sĂłhajtozott Matild és lassĂș, tĂŒrelmes mozdulatokkal, kitartĂłan reszelte a mĂĄsodik görög narancsrĂłl is a héjĂĄt. - HĂĄt persze! - csillant fel hĂșga szeme - Mindig elhatĂĄroztam, hogy meglesem azt a hĂres MikulĂĄst és ... |
Tovább a blogra ... trendoblog.blogspot.com/2011/08/naran... |
KaralĂĄbĂ©leves csĂŒlökkelKaralĂĄbéleves csĂŒlökkelHozzĂĄvalĂłk : |
Tovább a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/08/kara... |
Genovai "minestrone" fehĂ©rbabbal Ă©s parmezĂĄnnalÉtlapunk harmadik levese következik, mely a vendég igényeknek
megfelelĂ”en kerĂŒlt be a repertoĂĄrba. ĂltalĂĄban szĂĄrmazĂĄsuknĂĄl fogva is
kedvelik a "hazai" Ăzeket, amit kĂŒlföldi munkĂĄim sorĂĄn Ășgy érzem, jĂłl
megtanultam, és elkészĂtésével nem nehéz biztosĂtanom nekik. Ătalakultak
a vendégszokĂĄsok, és többen vannak Ășgy, hogy egy tartalmas levest
szĂvesen ennének, majd maximum egy könnyĂ» desszerttel be is fejezik az
ebédet, vagy akĂĄr a korai vacsorĂĄt. E levessel a vegetĂĄriĂĄnusok is jĂłl
jĂĄrnak, hiszen ki ne ismerné ezt a tradicionĂĄlis levest, melyet igen
sokféle képen lehet elkészĂteni. Én is bemutatnék egyet, bĂĄtran
kijelenthetem, hogy egyik kedvencem. Nem csak azért, mert ... |
Tovább a blogra ... usubufood.blogspot.com/2011/08/genova... |
KaralĂĄbĂ©leves mĂĄjgaluskĂĄvalEzt a finom levest, még a mĂșlthéten fĂ”ztem, csak éppen nem volt idĂ”m erre jĂĄrni! Még a fiam is jĂłĂzĂ»en megette, pedig a mĂĄjat nem szereti. Most éppen a Balatonon sĂŒtteti a hasĂĄt, a héten ĂŒres lesz a hĂĄz nélkĂŒle :( HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... martyhobby.blogspot.com/2011/08/karal... |
Paradicsomleves IldikĂł kolleginĂĄnakMint a korĂĄbbi bejegyzésemben is emlĂtettem, nagyanyĂĄm készĂtette mindig grĂzkockĂĄval a paradicsomlevest, gyerekkoromban pedig ez volt az egyetlen vĂĄltozat, amit hajlandĂł voltam megenni. ÉdesanyĂĄm ugyanis többféle paradicsomlevest készĂt - mind a mai napig - az Ă” konyhĂĄjĂĄban mindig az kerĂŒl a paradicsomlevesbe betétnek, ami éppen adĂłdik a hĂĄz körĂŒl. KészĂti rizzsel, galuskĂĄval, krumplival zöldségesen, és noha ... |
Tovább a blogra ... fakanalforgato.blogspot.com/2011/08/p... |
Kapros pulykacsorbaHozzĂĄvalĂłk: 60 dkg pulykacomb, 2 közepes burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 dl tejföl, 3 sĂĄrgarépa, 1 zeller, 1 paszternĂĄk, 5 dkg vaj, 1 evĂ”kanĂĄl zöldkapor, 2 citrom leve, sĂł, bors ElkészĂtése: ... |
Tovább a blogra ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/... |
BĂĄrĂĄnyragu csicseriborsĂłvalAz utĂłbbi idĂ”ben rĂĄkaptam a csicseriborsĂłra, ebbĂ”l kifolyĂłlag elképzelhetĂ”, hogy gyakrabban szerepel majd az étlapon - és ahogy idĂ”m engedi, recept is lesz belĂ”le. A dolog nem Ășj keletĂ», mindig is voltak ilyenfajta fellĂĄngolĂĄsaim, bĂĄr lehet, hogy ehhez a frissen szerzett vonzalomhoz egy halom frissen fellelt csicseriborsĂł is erĂ”sen hozzĂĄjĂĄrult. Ki tudja :) |
Tovább a blogra ... dallacucina.freeblog.hu/archives/2011... |
MĂĄjgaluskalevesIgazi csirkehĂșslevest terveztem, de ebben a melegben senki sem kivĂĄnta, Ăgy esett a vĂĄlasztĂĄs erre a könnyĂ» kis levesre. KönnyĂ» volt a dolgom is, mert volt készen hĂșslé, ezért egy kis friss répakarikĂĄkkal felfĂ”ztem, majd elkészĂtettem a ... |
Tovább a blogra ... vikkokucko.blogspot.com/2011/08/majga... |
GrĂzkocka, nagyanyĂĄm legjobb levesbetĂ©tjeEz egy nagyon régi recept, legalĂĄbbis ezt sejtem abbĂłl, hogy az idĂ”sebb hĂĄziasszony ismerĂ”seim közĂŒl sem sokan ismerik. NagyanyĂĄm viszont gyerekkoromban gyakran készĂtette, fĂ”leg paradicsom- és zöldséglevesek betétjeként hasznĂĄlta, mi pedig egyszerĂ»en imĂĄdtuk azokat a leveseket, amik ezzel a nagyszerĂ» levesbetéttel készĂŒltek. LeginkĂĄbb paradicsomlevesbe szoktam tenni, magyarĂĄn, a ... |
Tovább a blogra ... fakanalforgato.blogspot.com/2011/08/g... |
DisznĂłfarkas erĂ”levesSzĂĄmtalanféle hĂșs vagy csontlevest fĂ”zök, ez egy, a kevésbé szokvĂĄnyos pĂĄrosĂtĂĄsok közĂŒl. A hĂșsos csont és a disznĂłfarok kĂŒlönösen Ăzletes pĂĄrost alkotnak, a disznĂłfarok pedig gondoskodik arrĂłl, hogy rendesen besĂ»rĂtse a lét, ... |
Tovább a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
SĂłskalevesAz elmĂșlt esĂ”s idĂ”szak (most hogy leĂrtam, olyan tĂĄvolinak tĂ»nik...) megbolondĂtotta a sĂłskĂĄmat, és annyi van, hogy nem gyĂ”zzĂŒk enni. Nos, most sĂłskalevest készĂtettem, ami egyszerĂ», de nagyszerĂ» étel az ilyen meleg idĂ”kben, melegen is és hidegen is. TehĂĄt szedtem egy nagy vĂĄjdlinggal, az erét gondosan kitéptem, nem szeretem, ha szĂĄlkĂĄs is kicsit. Meg az igazsĂĄg az, hogy volt egy vendégĂŒnk, egy tizennégy éves komoly férfi, és nem szerettem volna, ha azért tolja el maga elĂ”l, mert sok benne a ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk... |
Waldviertel-i kenyĂ©rleves/Waldviertler BrotsuppeÉs még mindig egy harbach-i recept ... Ez a leves, a neve utĂĄn nem tĂșlzottan izgalmas, mégis legalĂĄbb egyszer meg kell kĂłstolni! Szinte minden nép konyhĂĄjĂĄnak egyik ismert levese, ami sokszor igencsak eltér egymĂĄstĂłl. Ebben az esetben tejjel készĂŒlt. HozzĂĄvalĂłk 4 személyre: 6 dkg toast- vagy fehérkenyér 5 dkg barna, vagy feketekenyér ... |
Tovább a blogra ... notburga.blogspot.com/2011/08/waldvie... |
PalĂłclevesElkészĂtése: olajon megfonnyasztom az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt és a 3 gerezd fokhagymĂĄt. RĂĄdobom a kockĂĄra vĂĄgott marhahĂșst. FĂ»szerezem vegetĂĄval,borssal ,babérral . Majd rĂĄhintem a pirospaprikĂĄt ... |
Tovább a blogra ... cookc.blogspot.com/2011/08/palocleves... |
Burgonyås tejfölös karfiolleves kolbåsszal |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... |
KovĂĄszosuborka leves - ha vĂ©gre itt a nyĂĄr ;-)…..és meleg az idĂ”. Ez még azon a jĂșliusi héten készĂŒlt, mikor éppen egy kicsit nyĂĄr volt. Én napokig ettem – ittam, remekĂŒl hĂ»t, nem is kĂvĂĄntam mĂĄst. TalĂĄn most megint lesz még egy ideig olyan idĂ”, hogy jĂłlesik egy ilyen hideg leves. KovĂĄszosuborka-leves 10 db nagyobb kovĂĄszosuborka 9 dl kovĂĄszosuborka-lé 6 dl alaplé 6 dl görög joghurt ... |
Tovább a blogra ... www.sajtkukac.hu/?p=4797 |
KarfiollevesNagyon egyszerĂ», könnyĂ» leveske, és nagyon finom, egészséges. HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/08/karfio... |
Körteleves5 perc alatt elkészĂthetĂ”, rendkĂvĂŒl finom, bĂĄrmilyen gyĂŒmölcsbĂ”l elkészĂthetĂ”. KitĂ»nĂ” ebéd. ... |
Tovább a blogra ... gasztroboszi.blogspot.com/2011/08/kor... |
Póréhagyma-krémleves zöldségjulienne-nel, marhanyelvvel és szarvasgombaolajjal |
Tovább a blogra ... usubufood.blogspot.com/2011/08/poreha... |
Hideg nyĂĄri ananĂĄszlevesA KifĂ”ztĂŒk augusztusi szĂĄmĂĄban jelent meg ez a könnyĂ», trĂłpusi hangulatĂș, hĂ»sĂtĂ” nyĂĄri leves, amelyet idénygyĂŒmölcsökkel tehetĂŒnk vĂĄltozatossĂĄ. Az ĂșjsĂĄg sok mĂĄs recepttel egyĂŒtt ingyenesen letölthetĂ” innen. Hideg, nyĂĄri ananĂĄszleves -1 friss ananĂĄsz vagy 1 doboz ananĂĄszkonzerv -2 evĂ”kanĂĄl cukor -csipet sĂł -1 dl édes fehérbor -1 vanĂliarĂșd -1,5 dl tejszĂn -15 dkg mĂĄlna ... |
Tovább a blogra ... zamatesillat.blogspot.com/2011/08/hid... |
CukkinikrĂ©mleves pirĂtott zsemlekockĂĄvalCsalĂĄdunk szĂĄmĂĄra ĂșjdonsĂĄgnak szĂĄmĂtĂł levest prĂłbĂĄltam ki, ilyet még soha nem fĂ”ztem, de ezutĂĄn biztos gyakran kerĂŒl az asztalra, mert nagyon finomra sikerĂŒlt :) HozzĂĄvalĂłk: kb. 50-60 dkg cukkini (két közepesnél kicsit nagyobb darab), 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, pici olaj, 2 fehér kanĂĄl ételĂzesĂtĂ”, 1,8 liter forrĂł + 2 dl hideg vĂz, Ă”rölt bors, cayenne bors, ha szĂŒkséges Ăzlés szerint kevés sĂł, fokhagyma granulĂĄtum, 1 evĂ”kanĂĄl burgonya keményĂtĂ”. 1 zsemle, pici ... |
Tovább a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/08/cukkinikr... |
Majdnem legĂ©nyfogĂł leves: borjĂșbĂłl, zöldbabbal, tĂĄrkonyosanEgy szép darab borjĂș stefĂĄniĂĄt és mĂĄj darabot vettem elĂ” a hétvégi menĂŒhöz. Ez kivételesen valĂłban olyan szĂĄzhĂșsz napos ... |
Tovább a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
GyĂŒmölcs leves vegyes gyĂŒmölcsbĂ”l egĂ©szsĂ©gesebbenEddig ĂĄltalĂĄban a gyĂŒmölcs levest habartam, tehĂĄt lisztet is hasznĂĄltam. Gondoltam, most ezt kihagyom és ennek ellenére besĂ»rĂtem.
HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... ritaennielvezet.blogspot.com/2011/08/... |
Cukkini krĂ©mleves sĂŒlt rizsgombĂłccalMa egy Ășjabb krémlevessel örvendeztettem meg a csalĂĄdot, és nem volt benne hĂșsgombĂłc:) Helyette a maradék hasznosĂtĂĄs jegyében sĂŒlt rizsgombĂłcokat készĂtettem a tegnapi maradék rizsbĂ”l. Szerintem nagyon finom, bĂĄr én a cukkinit minden formĂĄban megeszem. Érdekes volt a rizsgombĂłccal egyĂŒtt, akinek van kedve és ideje, panĂrozhatja is a rizsgombĂłcokat, gondolom Ășgy még finomabb. HozzĂĄvalĂłk: 3 közepes ... |
Tovább a blogra ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/08... |
Currys, tejszĂnes kagylĂłlevesElkészĂtése: a sĂĄrgarépĂĄt, a pĂłréhagymĂĄt és ... |
Tovább a blogra ... cookc.blogspot.com/2011/08/currys-tej... |
ElsĂ” recept: FehĂ©rboros, krĂ©msajtos brokkolikrĂ©mlevesA brokkoli....mint egy festĂ”nek a vĂĄszon. NatĂșr, semleges, de ha "rĂĄfestĂŒnk" ezt-azt, lenyĂ»gözĂ” lesz a végeredmény :) Fehérborral, krémsajttal a brokkolibĂłl egy dĂșs, Ăzes, (nem sokkolĂłan) kĂŒlönleges krémleves készĂthetĂ” Ăgy! Ha nem lennék szerény, azt mondnĂĄm, mĂ»alkotĂĄs : P Ha mĂĄr festĂ” meg vĂĄszon.... HozzĂĄvalĂłk: 40 deka brokkoli 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma fél deci félszĂĄraz fehérbor ... |
Tovább a blogra ... kicsiribizli.blogspot.com/2011/08/els... |
FĂ”zĂ©s nyaralĂĄskor - egyszerĂ» nyĂĄri Ă©telekNyaralĂĄsakor felmerĂŒlhet a kérdés, -fĂ”leg, ha gyerek(ek) is van(nak) a csalĂĄdban- hogy miként oldjuk meg az étkezést, ha nem szeretnénk folyamatosan étterembe jĂĄrni vagy gyors ételt fogyasztani, viszont rendelkezésĂŒnkre ĂĄll egy, legalĂĄbb alapszinten felszerelt fĂ”zĂ”helyiség? Természetesen egy mĂĄsik igen fontos szempont, hogy ne kelljen ĂłrĂĄkat eltölteni a fĂ”zéssel, hanem az étel gyorsan elkészĂthetĂ” legyen. Én levespĂĄrti vagyok, többek között azért is, mert a leves, télen melegĂt, nyĂĄron csillapĂtja szomjat, laktat, ugyanakkor nem terheli meg a szervezetet, s legfĂ”képpen: ... |
Tovább a blogra ... lettudatoskonyha.blogspot.com/2011/08... |
Joghurtos körteleves gyömbĂ©rrel Ă©s szegfĂ»szeggelMĂșlt héten semmi ihletem és ingerem nem volt a fĂ”zéshez, de a 4 Balaton
körĂŒl, borzasztĂł étkezéssel eltöltött nap megtette hatĂĄsĂĄt. GyĂŒmölcs
gyĂŒmölcscsel, zöldség, vĂĄltozatossĂĄg kell most. Mert hĂĄt hurrĂĄ-hurrĂĄ,
életemben elĂ”ször körbetekertem a Balatont. Alacsony költségvetésĂ» tĂșra
lévén maradt a parti hamburgeres-lĂĄngosos-palacsintĂĄs bĂłdék nem tĂșl jĂł
vĂĄlasztéka. Tisztelet a kivételnek. És nagy bĂĄnatomra a nyugati parti
pihenĂ” nem Max BringatanyĂĄjĂĄra esett. Pedig nagyon készĂŒltem. TĂșléltem, de a mĂĄsodik nap mĂĄr nagyon hiĂĄnyzott a sajĂĄt fĂ”ztöm :) Nem tudom, ez ... |
Tovább a blogra ... kataspajza.blogspot.com/2011/08/joghu... |
Hideg mĂĄlnakrĂ©mleves pirĂtott mandulĂĄval.Ăjra visszatért a nyĂĄr a nyĂĄrba, és tombol a kĂĄnikula. Mi is esne jobban ilyenkor, mint egy jĂłl behĂ»tött gyĂŒmölcsleves. Mivel a mĂĄlnatermést mĂĄr éppen esedékes volt leszedni, Ăgy abbĂłl készĂtettem krémlevest. Nagy kedvencem a gyĂŒmölcsös krémleves, akĂĄr langyosan, vagy éppen jĂłl behĂ»tve tĂĄlalva. Persze nem csak mĂĄlnĂĄbĂłl készĂŒlhet, mindenki Ăzlésének megfelelĂ” gyĂŒmölcsöt vĂĄlaszthat hozzĂĄ. Tetejére pirĂtott mandulaforgĂĄcsot szĂłrtam, és a ... |
Tovább a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/08/h... |
Klasszikus vasĂĄrnapi ebĂ©dHĂșsleves daragaluskĂĄval Pécsett voltam hétvégén, s szerettem volna valami egyszerĂ», klasszikus vasĂĄrnapi ebédet készĂteni barĂĄtnĂ”méknek. A szombati vacsorĂĄhoz szĂŒkségem volt néhĂĄny szelet hĂșsra, Ăgy egy kisebb csontos rövidkarajt vĂĄsĂĄroltam. A csont a levesbe, a szelet hĂșsok pedig a mĂĄsodik fogĂĄsba kerĂŒltek. Ha itthon készĂtem a fĂ”zés gyorsĂtĂĄsĂĄra kuktĂĄt hasznĂĄlok. Ennek hiĂĄnyĂĄban hagyomĂĄnyosan, nagylĂĄbosban ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Verbenalevend... |
FelesĂ©gem bableveseFeleségem bableveseAhogy elĂ”zĂ” bejegyzésemnél megjegyzésként Ărtam, beszereztem a következĂ” bableveshez a hozzĂĄvalĂłkat. Nos, ember tervez, feleség végez. A lĂĄnyunk hazajött GrazbĂłl egy hosszĂș hétvégére. HétfĂ”n van Mariahimmelfahrt (MĂĄria mennybemenetele), ami AusztriĂĄban, lévén katolikus orszĂĄg, ĂŒnnep. Mivel a lĂĄnyunk szereti a csĂŒlkös bablevest, a feleségem egyszerĂ»en kommunizĂĄlta a csĂŒlköt, a mĂĄr kifejtett babot és a tejfölt is.Ez még rendben is lenne, csakhogy nem hallgatott rĂĄm. Mondtam neki, hogy ĂĄztassuk be a csĂŒlköt, és fĂ”zzĂŒk elĂ”. Szerinte ez felesleges, és ... |
Tovább a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/08/fele... |
Tokajis Ă”szibarackleves fĂ”zĂ©s nĂ©lkĂŒlA gyĂŒmölcslevesek a nyĂĄr nagy kedvencei. Igyekszem is kihasznĂĄlni azt a rövidke idĂ”t, mĂg teremnek a szezonĂĄlis gyĂŒmölcsök és minél többször levest, sĂŒteményt, gyĂŒmölcssalĂĄtĂĄt készĂteni belĂ”lĂŒk. Ez a leves kĂŒlönösen a kedvencem, mert még csak fĂ”zni sem kell, maximum 10 percet vesz igénybe az elkészĂtése, ami egyĂĄltalĂĄn nem vĂĄlik a hĂĄtrĂĄnyĂĄra. És ha még egy kis finom tokaj-hegy érlelte nemes nedĂ» is gazdagĂtja, telĂti az Ăzét, az mĂĄr ... |
Tovább a blogra ... azotthonizei.blogspot.com/2011/08/tok... |
Leves az ereszcsatornĂĄbĂłlA cĂm szĂĄndékosan félrevezetĂ”, ezzel kĂvĂĄnom idecsalogatni a szenzĂĄciĂłéhes olvasĂłkat. De elĂ”tte végig kell olvasniuk a bevezetĂ”t. Több éve sikeresen mĂ»ködĂ” konyhakertem mĂĄsodlagos hasznot kezd termelni: helyettesĂti az ĂĄltalam sosem lĂĄtogatott edzĂ”termek elmaradt hatĂĄsĂĄt. És mindezt ingyen! JĂł idĂ”ben naponta végigguggolom, hajlongom a kertet, szurkapiszka szerszĂĄmommal lecsapok minden haszontalan növényre (igyekszem a dolgok gyökeréig hatolni). Ezen mozdulatok kivĂĄlĂłan fejlesztik a vĂĄdli- és combfeszĂtĂ” izmokat. A paradicsomokat is körbekĂșszom, kötözgetem, mert roskadoznak önmaguktĂłl. ... |
Tovább a blogra ... sajatleveben.blogspot.com/2011/08/lev... |
Ăszibarack krĂ©mleves pirĂtott mandulĂĄvalMa egy nagyon gyors, fĂ”zés nélkĂŒli krémlevest hoztam Nektek. BĂĄr lehet, hogy valaki azt gondolja, hogy az efféle ételt kicsit tĂșlzĂĄs levesként emlegetni:) Én valahogy mostanĂĄban el se tudnĂĄm képzelni, hogy egy gyĂŒmölcslevest Ășgy készĂtsek el, hogy megfĂ”zzem a gyĂŒmölcsöket. InkĂĄbb ha ez kerĂŒl terĂtékre akkor csak néhĂĄny adagot készĂtek belĂ”le. 1-2 napig tartja is a minĂ”ségét, és a vitaminok is jobban benne maradnak. Az Ă”szibarackhoz remekĂŒl illik a mandula, bĂĄtran ajĂĄnlom ezt a variĂĄciĂłt kiprĂłbĂĄlĂĄsra! HozzĂĄvalĂłk: fél kg ... |
Tovább a blogra ... mezeselet.blogspot.com/2011/08/osziba... |
CsĂpĂ”s, fĂ»szeres kukorica krĂ©mlevesElég hosszĂșra sikerĂŒlt az idei nyĂĄri blogszĂŒnet. Egy hetet egy tĂĄvoli bolygĂłn töltöttĂŒnk, amit SvĂĄjcnak hĂvnak. (ĂrĂĄkat tudnék mesélni az atmoszférĂĄrĂłl, a jĂłlétrĂ”l, a közĂzlésrĂ”l, a tisztasĂĄgrĂłl, az ĂŒzletek kĂnĂĄlatĂĄrĂłl..) Szép volt, jĂł volt, de egy vĂĄrosnézĂ”s, bringĂĄzĂłs, önellĂĄtĂłs hét két örökmozgĂłval nem a pihenésrĂ”l szĂłl. A maradék idĂ”ben pedig nem fĂ”ztem olyat, amit érdemes lett volna ide feltenni. Elfogytak a tartalékaim minden szempontbĂłl. Most viszont egy kicsit feltöltĂ”dtem, ugyanis az én drĂĄga ... |
Tovább a blogra ... narancslekvar.blogspot.com/2011/08/cs... |
TĂĄrkonyos galambragulevesApukĂĄm megint selejtezést tartott a galambdĂșcban, ami néhĂĄny duci fiĂłkgalambnak nem hozott szerencsét, de mi nyertesei lettĂŒnk, mert 6 szépen megtisztĂtott galambot kaptunk. Törtem a fejem, hogy mit készĂtsek belĂ”le, mert azért nem olyan sok hĂșs van egy galambon, mint egy csirkén, még akkor sem, ha ezek a galambok igazĂĄn szépek voltak. AztĂĄn eszembe jutott, hogy a pici combokbĂłl, filézett mellhĂșsokbĂłl, farrészekbĂ”l zĂșzĂĄkbĂłl és szĂvekbĂ”l készĂtek egy zöldséges-rizses galambot, a maradék ... |
Tovább a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/08/tarkonyos... |
BorÂș de jume - avagy CsĂŒlkös ciberelevesVan egy könyvem, ami tulajdonképpen egy spirĂĄlos fĂŒzetecske, és ami tulajdonképpen nem is az enyém, hanem hĂșgomé, csak kölcsönvettem egy ideje, de anno ÉdesanyĂĄm vette valami DelikĂĄt-os akciĂł keretében. Na, ezt jĂłl megaszontam! Lényeg a lényeg, hogy ez a fĂŒzetecske egy szponzorĂĄlt kiadvĂĄny, és mint mĂĄr emlĂtettem, a DelikĂĄt tĂĄmogatta. No, de nem ez a baj, illetve, félrebeszélek: nincs is ezzel baj, mert pl. nem is emlĂtik minden receptnél a D-s ételĂzesĂtĂ”t, sĂ”t a fotĂłk közĂŒl is ... |
Tovább a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/08/b... |