Csípõs, fûszeres kukorica krémleves
sponsored links
Elég hosszúra sikerült az idei nyári blogszünet. Egy hetet egy távoli bolygón töltöttünk, amit Svájcnak hívnak. (Órákat tudnék mesélni az atmoszféráról, a jólétrõl, a közízlésrõl, a tisztaságról, az üzletek kínálatáról..) Szép volt, jó volt, de egy városnézõs, bringázós, önellátós hét két örökmozgóval nem a pihenésrõl szól. A maradék idõben pedig nem fõztem olyat, amit érdemes lett volna ide feltenni. Elfogytak a tartalékaim minden szempontból.
Most viszont egy kicsit feltöltõdtem, ugyanis az én drága jó férjem beadta a derekát és elvonult a srácokkal Balatonhenyére a nagybátyja házikójába, hogy öt év után végre én is "szabadságra" tudjak menni. Két napja gyermektelen szingli vagyok, van még egy éjszakám és egy fél napom. Ez a két és fél nap ajándék volt most nekem. Akinek hozzánk hasonlóan nincs lehetõsége lepasszolni a gyerkõcöket idõnként néhány napra, az tudja mirõl beszélek...
Na, de mivel is töltöttem el két teljes napot? Pénteken örömflangálással, örömebédeléssel a Vapianoban és örömvásárlással természetesen. :))). Ma pedig örömfõzéssel, örömfotózással és egy kis örömpiacozással és egy kis örömkertészkedéssel.
Ezt a jó chilis, indiai fûszeres kukorica krémlevest örömködtem össze magamnak egy kis korianderrel megbolondítva. Volt még más is, de az majd késõbb jön. Két személyes lett a leves, egy fõre kicsit nehézkes lenne levest fõzni.
Mi kell hozzá?
kb. 30 dkg morzsolt csemege kukorica
1 kis fej hagyma
fél liter alaplé (kövezzetek meg, de én a szokásos dm Alnatura bio zöldségleves kockából csináltam)
indiai fûszerkeverék (pl Korma mix: koriander, paprika, kurkuma, római kömény, fokhagyma, chili, édeskömény, szegfûszeg, fahéj, bors, görögszéna, babérlevél)
egy kevés tejszín
só, bors, chili ...