Disznófarkas erõleves
sponsored links
Számtalanféle hús vagy csontlevest fõzök, ez egy, a kevésbé szokványos párosítások közül. A húsos csont és a disznófarok különösen ízletes párost alkotnak, a disznófarok pedig gondoskodik arról, hogy rendesen besûrítse a lét, melyet erõlevesként, csak zöldséggel tálalok.
A húsos csontot érdemes hidegvízben felfõzni, és amikor felhabzik az elsõ levét leönteni. Amikor csonttal fõzök húslevest, akkor ezt a lépést sohasem hagyom ki. A fazekat kimosom, visszateszem bele a húsos csontot a disznófarokkal együtt, felöntöm annyi hideg vízzel, hogy néhány ujjnyira ellepje, és újra felforralom. Ekkor már sokkal kevésbé szemetes habja lesz, illetve az elsõ felfõzéskor az esetleges szilánkoktól is meg lehet szabadulni, nem mintha nem szûrnénk át végül a lét.
Amikor alaposan leszedtem a habját, akkor csendes lángon, éppen csak ...