Klasszikus vasárnapi ebéd
sponsored links
Húsleves daragaluskával
Pécsett voltam hétvégén, s szerettem volna valami egyszerû, klasszikus vasárnapi ebédet készíteni barátnõméknek. A szombati vacsorához szükségem volt néhány szelet húsra, így egy kisebb csontos rövidkarajt vásároltam. A csont a levesbe, a szelet húsok pedig a második fogásba kerültek. Ha itthon készítem a fõzés gyorsítására kuktát használok. Ennek hiányában hagyományosan, nagylábosban 4-4,5 órán keresztül fõztem a levest.
A karajcsont mellett csirkeszívek, és egy pulykanyak került a fõzõedénybe, amit 2,5 liter vízzel öntöttem fel. Elõször nagy lángon (most platnin) só hozzáadásával forralni kezdtem, majd az elsõ habok megjelenésétõl kezdve gondosan, szûrõvel tisztítottam meg a "húslét". Amikor már nem képzõdött több hab (kb. 10 perc) beletettem a ...