Tárkonyos galambraguleves
sponsored links
Apukám megint selejtezést tartott a galambdúcban, ami néhány duci fiókgalambnak nem hozott szerencsét, de mi nyertesei lettünk, mert 6 szépen megtisztított galambot kaptunk. Törtem a fejem, hogy mit készítsek belõle, mert azért nem olyan sok hús van egy galambon, mint egy csirkén, még akkor sem, ha ezek a galambok igazán szépek voltak. Aztán eszembe jutott, hogy a pici combokból, filézett mellhúsokból, farrészekbõl zúzákból és szívekbõl készítek egy zöldséges-rizses galambot, a maradék csontos húsokból pedig a tárkonyos raguleves mintájára egy finom, pikáns levest. Így is történt. A galambokat megmostam, feldaraboltam. Külön tálba kerültek a leves és rizses galamb húsai:
A leves hozzávalói:
- a galambok szárnya, háta, mellcsontja, nyaka
- 2 nagyobb sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1/2 zellergumó
- 1 fej hagyma
- friss petrezselyem és zeller zöldje, néhány friss tárkony ágacska
- 3 liter víz
- 3 fehér kanál ételízesítõ és pici só, ízlés szerint ...