Tárkonyos galambraguleves

2011-08-13

sponsored links


Apukám megint selejtezést tartott a galambdúcban, ami néhány duci fiókgalambnak nem hozott szerencsét, de mi nyertesei lettünk, mert 6 szépen megtisztított galambot kaptunk. Törtem a fejem, hogy mit készítsek belõle, mert azért nem olyan sok hús van egy galambon, mint egy csirkén, még akkor sem, ha ezek a galambok igazán szépek voltak. Aztán eszembe jutott, hogy a pici combokból, filézett mellhúsokból, farrészekbõl zúzákból és szívekbõl készítek egy zöldséges-rizses galambot, a maradék csontos húsokból pedig a tárkonyos raguleves mintájára egy finom, pikáns levest. Így is történt. A galambokat megmostam, feldaraboltam. Külön tálba kerültek a leves és rizses galamb húsai:

A leves hozzávalói: 
  - a galambok szárnya, háta, mellcsontja, nyaka
  - 2 nagyobb sárgarépa
  - 2 petrezselyemgyökér
  - 1/2 zellergumó
  - 1 fej hagyma
  - friss petrezselyem és zeller zöldje, néhány friss tárkony ágacska
  - 3 liter víz
  - 3 fehér kanál ételízesítõ és pici só, ízlés szerint ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/08/tarkonyos...

sponsored links

Keres?s