Hideg nyári ananászleves
sponsored links
A Kifõztük augusztusi számában jelent meg ez a könnyû, trópusi hangulatú, hûsítõ nyári leves, amelyet idénygyümölcsökkel tehetünk változatossá. Az újság sok más recepttel együtt ingyenesen letölthetõ innen.
Hideg, nyári ananászleves
-1 friss ananász vagy 1 doboz ananászkonzerv
-2 evõkanál cukor
-csipet só
-1 dl édes fehérbor
-1 vaníliarúd
-1,5 dl tejszín
-15 dkg málna
Meghámozzuk, kockákra vágjuk az ananászt. (Konzerv felhasználásakor leszûrjük és félretesszük a gyümölcs levét. Ebben az esetben kevésbé kell édesíteni a levest.) Aranybarnára karamellizáljuk a cukrot, és óvatosan hozzáadjuk az ananászt. (Vigyázzunk: nagyon forró, felcsap a gõz!) Állandó keverés mellett átforgatjuk a gyümölcsdarabokat, és az egészet fölengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Addig forraljuk, amíg teljesen föl nem oldódnak a megkeményedett cukordarabkák. Ekkor hozzáadjuk a bort, a csipet sót, a vanília kikapart magjait, és ...