Cukkinikrémleves pirított zsemlekockával
sponsored links
Családunk számára újdonságnak számító levest próbáltam ki, ilyet még soha nem fõztem, de ezután biztos gyakran kerül az asztalra, mert nagyon finomra sikerült :)
Hozzávalók: kb.
50-60 dkg cukkini (két közepesnél kicsit nagyobb darab), 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, pici olaj, 2 fehér kanál ételízesítõ, 1,8 liter forró + 2 dl hideg víz, õrölt bors, cayenne bors, ha szükséges ízlés szerint kevés só, fokhagyma granulátum, 1 evõkanál burgonya keményítõ. 1 zsemle, pici olaj.
A hagymát felapróztam, a fokhagymát ugyancsak, kevés olajon pár másodpercig pirítottam, aztán rádobtam a héjastól megmosott, felnégyelt, majd vékonyra szeletelt cukkinit, tovább dinszteltem néhány percig. Ráraktam az ételízesítõt, fûszereket, forró vízzel felöntöttem. Kb. 5 perc fõzés után már puhára fõtt, ekkor botmixerrel simára turmixoltam, visszatettem a tûzhelyre, újra felforraltam. 2 dl hideg vízzel elkevertem a keményítõt, és a leveshez adtam. Néhány pillanatnyi forralás után besûrûsödött, megkóstoltam, kellett még hozzá kevés só és ...