Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
A piacNagyon imĂĄdok TörökorszĂĄgban a piacokon kĂłborolni, az ember mindig kincsekre lel. RoppanĂłsan friss zöldségek sorakoznak mindenhol, szĂnes gyĂŒmölcsök, fĂ»szerek és ropogtatnivalĂłk mindenhol. Az ĂĄrakrĂłl annyit érdemes tudni, hogy nyitĂĄstĂłl zĂĄrĂĄsig folyamatosan vĂĄltoztatjĂĄk (és ezt szeretem), Ăgy egyrészt a ... |
Tovább... |
QuesadillaÉn most - mint eddig mindig - kész tortilla lapokat hasznĂĄltam hozzĂĄ. EmmentĂĄli sajtot vékony szeletekre vĂĄgtam. ... |
Tovább... |
Cloe Coscarelli dĂjnyertes fĂ»szeres muffinja (tej Ă©s tojĂĄsmentes)Cloe Coscarelli egy vegĂĄn cukrĂĄsz, aki megnyerte a MagyarorszĂĄgon is bemutatott (sajnos csak néhĂĄny részt lĂĄthattunk) Cupcake War jĂĄték egyik versenyét többek között ezzel a recepttel. Nem csak 10 000 dollĂĄrt, hanem komoly hĂrnevet is nyert ezzel. Mivel a dĂjnyertes muffinok (összesen 4 félét készĂt a ... |
Tovább... |
Amikor a csoki sörözik: Barna sörös brownieVitathatatlanul kellemes feladat csokis sĂŒteményeket tesztelni, majd kĂsérletezni Ășjabb és Ășjabb Ăzeken, bĂĄr, ha ez 36 ĂłrĂĄn belĂŒl történik folyamatosan, akkor azért még a magam fajta csoki fun vagy chocoholist is telĂtĂ”dik. De a blogra fel kell tennem a legĂșjabb kedvencemet. ... |
Tovább... |
KapribogyĂłval Ă©s aszalt szilvĂĄval töltött mortadellaRég jĂĄrtam a sajĂĄt blogomon, ezért kicsit rendet kellett teremtenem. Egy gombnyomĂĄssal kénytelen voltam többszĂĄz spamjellegĂ» kommentet kitörölni, ezért ha valaki hiĂĄnyolnĂĄ a hozzĂĄszĂłlĂĄsĂĄt, kérem, tegye meg Ășjra - bĂĄr nem hiszem, hogy sok kommentet sĂŒllyesztĂ”be sikerĂŒlt volna kĂŒldenem:) ... |
Tovább... |
VargĂĄnyĂĄs, mazsolĂĄs, fehĂ©rboros raguA Vénusz hĂĄlĂłszobĂĄm régi ablakĂŒvegének buborékjĂĄban Ășszik. A csillogĂł
égitest egy pillanatra csapdĂĄba esik. A kék fény darabokra törik és
lĂŒktet: mélytengeri halszem, kvarckristĂĄly, amelyet egy alabamai
folyĂłbĂłl halĂĄsztam ki, jégkalapĂĄcs alatt meghasadĂł jég. RĂłka vakkant az
olĂvaligetben. Oldalt fekszem. Nézem, ahogy a Vénusz ... |
Tovább... |
CĂ©klakrĂ©mlevesMĂĄr többször is Ărtam, imĂĄdom a krémleveseket, és nincs olyan hét hogy valamilyent ne készĂtsek. Most ez volt soron,gondoltam nem ĂĄrt egy kis vitamin, és a tél talĂĄn utolsĂł napjĂĄn még a szĂnétĂ”l is felvidultam. Mivel évek Ăłta vashiĂĄnyban szenvedek a gyĂłgyszerszedés ellenére is, prĂłbĂĄlok sok zöldséget ... |
Tovább... |
SĂłskakrĂ©m oldalassalOké ,oké hogy itt csak a krém a fogyis!!! De a lenti képen lévĂ” mennyiség lett fogyasztva ĂĄltalam. Nehéz a pĂĄrommal elfogadtatni az Ășjabb Ă”rĂŒletemet a tavaszi ... |
Tovább... |
CsicseriborsĂł salĂĄtaEz a recept egy kis elĂ”zetes Az Ă”sz Ăzei szakĂĄcskönyvbĂ”l - hasonlĂł recept lesz benne olvashatĂł. Gyorsan elkészĂŒl, egészséges és nagyon-nagyon finom. :-). HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább... |
BĂșzafĂ», az Ă©ltetĂ” zöldItt a tavasz, a megĂșjulĂĄs, a tisztulĂĄs ideje. BizonyĂĄra sokat olvastatok mĂĄr a bĂșzafĂ» erejérĂ”l, lĂșgosĂtĂł, tisztĂtĂł hatĂĄsĂĄrĂłl. A frissen préselt bĂșzafĂ»lé szervezetĂŒnk egészét képes méregtelenĂteni amellett, hogy szĂĄmos vitamint, ĂĄsvĂĄnyi anyagot, esszenciĂĄlis aminosavat és klorofillt tartalmaz. Szakirodalmak sokasĂĄga jelent ... |
Tovább... |
Sajttorta passiĂłgyĂŒmölccsel |
Tovább... |
Ăgy kĂ©szĂtsĂŒnk vajkrĂ©met, azaz krĂ©msajtot hĂĄzilagA hĂĄzilag készĂtett friss krémsajt nemcsak finomabb és egészségesebb, mint a bolti verziĂł, de jĂłval olcsĂłbban elkészĂthetjĂŒk az otthoni vĂĄltozatot. Lassan jön a medvehagyma szezon és nincs is finomabb a medvehagymĂĄs hĂĄzi szendvicskrémnél, de addig is gazdagĂthatjuk reszelt sĂĄrgarépĂĄval, lilahagymĂĄval, petrezselyemmel, vagy a ... |
Tovább... |
Csokis-vanĂliĂĄs hatlapos (ami igazĂĄbĂłl hĂ©tlapos lett)Régen csinĂĄltam mĂĄr hatlapost, de most Ășgy gondoltam, hogy jĂĄtszok egy kicsit, és kétféle ĂzesĂtéssel készĂtem el. Ăgy is finom lett, Ășgyhogy mĂĄr tolonganak a fejemben a következĂ” kiprĂłbĂĄlandĂł ... |
Tovább... |
TejbegrĂz szelet - felturbĂłzvaA tejbegrĂz szelet igen nagy népszerĂ»ségnek örvend itt a blogon (aminek meg én örvendek nagyon), bebizonyĂtva, hogy a legegyszerĂ»bb receptek is lelkes fogadtatĂĄsra szĂĄmĂthatnak. Most következzen ennek az egyszerĂ» receptnek a felturbĂłzott vĂĄltozata, mely kiscsalĂĄdom minden egyes tagjĂĄnak ... |
Tovább... |
CsĂpĂ”s sörös babkrĂ©m, az antisalĂĄta |
Tovább... |
Borzas tĂșrĂłs (vagy kakaĂłs tĂșrĂłs, TĂșrĂł Rudi sĂŒtemĂ©ny)A lĂĄnyom sĂŒtötte meg ezt a sĂŒteményt pĂĄr héttel ezelĂ”tt a barĂĄtnĂ”jével és annyira Ăzlett a kĂłstolĂł, amit hozott, hogy a következĂ” héten én is megprĂłbĂĄltam. Ez volt egyben az elsĂ” sĂŒtemény, amit megprĂłbĂĄltam finomĂtott fehér cukor nélkĂŒl elkészĂteni. Akkor még bĂĄtortalan voltam egy kicsit, Ăgy a negyed résznyi csak kerĂŒlt ... |
Tovább... |
HĂșsgolyĂłcskĂĄk tejszĂnes-boros csicsĂłkaraguvalÉletemben elĂ”ször lĂĄttam (és persze vettem) csicsĂłkĂĄt az egyik nagyĂĄruhĂĄzban. Sokat nem mertem venni, mert fogalmam sem volt, milyen, mire szĂĄmĂstak, indulĂĄsnak a 40 dkg megtette. Rossz döntés, mert miutĂĄn közvéleménykutattam egy kicsit a bloggerek körében, és valaki elmondta, hogy nyersen rĂĄgcsĂĄlni a ... |
Tovább... |
A neve George. George Hamilton.Szeretném bemutatni lelkesedésem legĂșjabb tĂĄrgyĂĄt, George-ot. HabcsĂłk, eper, tejszĂnhab. Kell ennél több? ... |
Tovább... |
PaszternĂĄk krĂ©mlevesKrémleves megint, mert Ășjabban rĂĄkattantam ezekre a levesekre, nézzétek el nekem . A könnyĂ» leveseket preferĂĄlom ebben az idĂ”szakban. Érdemes elkészĂteni, ĂŒde és selymes. A mai muzsika ... |
Tovább... |
Kukoricaliszt kĂ©regben sĂŒlt reform keszeg gyermekStory FĂ”zés terĂŒletén több embert is példaképemnek mondhatok. Ilyen Lévai Ferenc is. Az Ă” egyszerĂ», de nagyszerĂ» halételei mindig is inspirĂĄlĂłak voltak szĂĄmomra! ... |
Tovább... |
TisztĂtĂłkĂșra citrommal, fokhagymĂĄvalTavasz eleje van, s szinte mindenhol olvasni ilyentĂĄjt a méregtelenĂtésrĂ”l, tisztĂtĂłkĂșrĂĄrĂłl, a téli bĂ»nözések nyomainak eltĂŒntetésérĂ”l - nagyon helyesen :-) Mézeséletnél bukkantam rĂĄ még régebben erre a pofonegyszerĂ» citromos-fokhagymĂĄs 3 hetes ... |
Tovább... |
AlmĂĄs kevert sĂŒtemĂ©nyNagyon egyszerĂ», gyorsan elkészĂthetĂ” sĂŒtemény, ha gyorsan vĂĄgyunk valami édesre, ami kicsit egészségesebb is, fĂ”leg ha nem hagyomĂĄnyos cukorral készĂŒl. A recept a februĂĄri KifĂ”ztĂŒkben jelent meg, az ĂșjsĂĄg - és azĂłta mĂĄr a ... |
Tovább... |
Marshall mĂĄjApĂłsom kedvenc angol mondĂĄsa, hogy mindennek ellenĂĄllok, csak a kĂsértésnek nem . Nos ez most velem is Ăgy történt, ugyanis épp kedvenc bosnyĂĄk téri hentesemnél vĂĄsĂĄroltam, ahol szembe jött velem egy gyönyörĂ» darab borjĂșmĂĄj. AzonmĂłd vettem is belĂ”le egy kisebb adagot, mert Z nem ... |
Tovább... |
SĂŒtĂ”tökös, spenĂłtos lepĂ©ny fĂŒstölt pisztrĂĄnggalFotĂł: Krumpli Béla Böjt idején bĂŒntetlenĂŒl kĂsérletezem mindenféle mĂłdszerrel, és diétĂĄval, illetve ezek keverékével. Az alĂĄbbi lepény, ha eltekintĂŒnk a tojĂĄstĂłl, ismét mindenmentes, ezért meglehetĂ”sen lĂĄgy a végeredmény, de ... |
Tovább... |
Csirkemell Szofika mĂłdraKöztudott, hogy nĂĄlunk a csirkemell a favorit hĂșs. ĂltalĂĄban nem szoktam nagy faksznit csinĂĄlni belĂ”le, van jĂłpĂĄr bevĂĄlt csirkemell recept és Zé mint egy kisgyerek, azokat követeli felvĂĄltva.:) Ez az ... |
Tovább... |
Mulligatawny-leves, avagy "borsos vĂz" IndiĂĄbĂłlGordon Ramsay egyszer elment AfganisztĂĄnba a brit katonĂĄkhoz, hogy karĂĄcsonyi vacsorĂĄt fĂ”zzön nekik. Ez rendben is volt, de valami egyszerĂ»bbet is akart kotyvasztani, csak épp nem volt mibĂ”l. A raktĂĄrban talĂĄlt paradicsomkonzervet, tésztĂĄt meg még néhĂĄny zöldséget és boldogan felsĂłhajtott: fĂ”zhetek egy ... |
Tovább... |
BogrĂĄcsgulyĂĄs |
Tovább... |
Töltött burgonyĂĄs lepĂ©ny gombamĂĄrtĂĄssalA burgonyĂĄs tésztĂĄban egy fĂ»szeres kĂĄposztĂĄs, sĂĄrgarépĂĄs töltelék van elrejtve, tĂĄlalhatjuk mindezt meglepetésként, hogy csak akkor derĂŒljön ki amikor beleharapunk. mit rejt az egyszerĂ» kĂŒlsĂ”. RitkĂĄn készĂtek burgonyĂĄs ételt, teszem ezt most engedve egy régi kedves emléknek, melyet Ăgy megosztok veletek kedves ... |
Tovább... |
NorvĂ©g almatortaNagyon régĂłta szemeztem ezzel a recepttel, de mindig csak halogattam, mĂg végĂŒl rĂĄbukkantam 2 fonnyadozĂł almĂĄra a konyha egyik zugĂĄban, amivel mĂĄr nem nagyon tudtam mit kezdeni...és akkor eszembe jutott ez a recept, amit a nyeremény Varga GĂĄbor könyvében talĂĄltam. ... |
Tovább... |
KörtĂ©s szendvicsekEgyszerĂ» szendvicske, de nagyon finom! Gyorsan elkészĂthetĂ”, remek vendégvĂĄrĂł falatka. És egy szép dal , erre a vasĂĄrnapra. Körtés szendvicsek ... |
Tovább... |
BrassĂłi-fĂ©lesĂ©g vegĂĄn mĂłdraAz Ă”si KĂna és JapĂĄn falusi zöldségkertjeibĂ”l a szĂłjabab közel hĂĄromezer éves utat tett meg, mĂg a vilĂĄg vegetĂĄriĂĄnusainak legfontosabb fehérjeforrĂĄsĂĄvĂĄ és egyben a bolygĂł egyik legelterjedtebb terményévé vĂĄlt. A fehér daru gyermeke a nagy drĂĄgakĂ” , a virĂĄgos szivĂĄrvĂĄny , poétikus, pozitĂv csengésĂ» nevekkel ... |
Tovább... |
EgyszerĂ»sĂ©g Ă©s egĂ©szsĂ©g: hal Ă©s zöldsĂ©gMagyarorszĂĄg sajnos eléggé lemarad halfogyasztĂĄst illetĂ”leg a vilĂĄg, sĂ”t az eurĂłpai ĂĄtlag szemben is. HiĂĄba a sok fejtĂĄgĂtĂĄs; mindenki tudja, mindenki ismeri (van aki unja is), talĂĄn meg is fogadja és mégsem. Ilyenek vagyunk mi magyarok (tisztelet a kivételnek). Azért és ezért veszem a bĂĄtorsĂĄgot, hogy én is ... |
Tovább... |
Töltött csirke hĂșslevesbe fĂ”zve.........ahogy Dédimama is készĂtette anno, gondolom spĂłrolĂĄsbĂłl, mert Ăgy rögtön megvan a két fogĂĄs. A mĂșltkor a facen olvastam errĂ”l kommenteket, ki Ăgy...ki Ășgy készĂti, többen vitatkoztak, volt aki soha nem hallott errĂ”l a mĂłdszerrĂ”l, volt aki csak Ăgy fĂ”zi-sĂŒti, és akkor jutott eszembe, hogy ... |
Tovább... |
Tiramisu.....kĂłkuszosNa megint beletenyereltem egy isteni finomsĂĄgba Aleda révén, amikor nĂĄla meglĂĄttam, ĂĄtgondoltam van itthon hozzĂĄ minden és azonnal ĂĄlltam is neki, mindez tegnap reggel volt, délutĂĄnra össze is ért. EszméletlenĂŒl finom, krémes, habos, kĂłkuszos, likĂ”rös az ... |
Tovább... |
Zabtejes levesekĂgy döntöttem, hogy készĂtek egy képgalériĂĄt azokrĂłl az ételekrĂ”l, amik ĂĄltalam ismétlésért sĂłvĂĄrognak. BĂĄrmilyen zöldség hasznĂĄlhatĂł, csak egy a lényeg, hogy jĂł vékonyra (egyforma vastagsĂĄgĂșra) legyenek szeletelve. Minden levest egy kis zsiradékon valĂł dinszteléssel kezdek, amit ĂĄltalĂĄban egy deci ... |
Tovább... |
Tejpite tejszĂnbĂ”lSzomszédasszonyom, Gyomro-Sokk Kata, németorszĂĄgi kiruccanĂĄsa sorĂĄn jelentkezett egy stuttgarti tejpitével. Annyira csodĂĄlatos volt a kép és annyira egyszerĂ» a recept, hogy tegnap délutĂĄn meg is kellett sĂŒtnöm, de ... Mert valamilyen de mindig van. A mostani de az volt, hogy tej nem volt ... |
Tovább... |