Tejbegríz szelet - felturbózva
sponsored links
A tejbegríz szelet igen nagy népszerûségnek örvend itt a blogon (aminek meg én örvendek nagyon), bebizonyítva, hogy a legegyszerûbb receptek is lelkes fogadtatásra számíthatnak. Most következzen ennek az egyszerû receptnek a felturbózott változata, mely kiscsaládom minden egyes tagjának jobban ízlett, mint az elsõ verzió.
Kb. 1 liter tejbõl fõzzünk hagyományos módon tejbegrízt. Amíg a gríz puhul a cukros tejben, keverjünk ki 1 csomag vaníliás pudingport fél liter tejjel és öntsük a megpuhult grízhez. Addig fõzzük, amíg besûrûsödik. Közben reszeljük hozzá 1 citrom héját, majd kóstoljuk meg és ha megfelelõnek találjuk (édesség szempontjából), zárjuk el alatta a gázt. Az egész masszát öntsük bele egy vízzel kikent tepsibe, hõálló tálba vagy bármilyen formába és hagyjuk ...