Töltött csirke húslevesbe fõzve.....
sponsored links
....ahogy Dédimama is készítette anno, gondolom spórolásból, mert így rögtön megvan a két fogás.
A múltkor a facen olvastam errõl kommenteket, ki így...ki úgy készíti, többen vitatkoztak, volt aki soha nem hallott errõl a módszerrõl, volt aki csak így fõzi-süti, és akkor jutott eszembe, hogy tényleg a Dédi is valamikor így készítette.
Számomra elképzelhetetlen volt eddig, mint hogy a befûszerezett ámde nyers csirkét töltöttem és sütöttem, de csak eddig, mert mind a kettõ variáció jó, érdemes felvenni a repertoárba így is.
Azt hittem ízetlenebb lesz a csirke, mivelhogy kifõ a levesbe, nos jelentem nem, egyáltalán nem lesz ízetlen, fõzés után ropogósra sütöttem velesült krumplival és degeszre ettük magunkat, az egész család jóllakott az egy csirkével, mert ott volt a jó sok zöldséggel a leves is.
Komplett finom ebédünk volt.
A régi öregek, azaz a régi háziasszonyok azért tudtak valamit....
Nagyon finom leves lett belõle....rengeteg zöldséggel meg az aprólékkal
1 órai fõzés után emeltem ki és raktam tepsire az egész megtöltött csirkét...
A tölteléke a hagyományos májas, zsemlés petrezselymes.....
3 db áztatott zsemle
1 nagy fej vöröshagyma apróra kockázva ...