Búzafû, az éltetõ zöld
sponsored links
Itt a tavasz, a megújulás, a tisztulás ideje. Bizonyára sokat olvastatok már a búzafû erejérõl, lúgosító, tisztító hatásáról.
A frissen préselt búzafûlé szervezetünk egészét képes méregteleníteni amellett, hogy számos vitamint, ásványi anyagot, esszenciális aminosavat és klorofillt tartalmaz. Szakirodalmak sokasága jelent már meg a búzafû szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól, így csak néhányat emelünk ki közülük.
A benne található kimagasló kálium, kalcium, magnézium, A-, B-, C-, E-, F- és K-vitaminok, valamint a megfelelõ arányú esszenciális aminosavak hatalmas energiával látják el szervezetünket. Jelentos B17-vitamin tartalma segítséget nyújthat a ráksejtek szaporodásának gátlásában.
Erosíti az immunrendszer mûködését, gyorsítja a sebek és hegek gyógyulási folyamatait, csökkenti a vér koleszterin-szintjét. A búzafûlé magas klorofill tartalma javítja sejtjeink oxigén ellátását, egyben antibakteriális hatású.
Az egyik leghatásosabb élelmiszer, amelyet a méregtelenítés elõsegítésére fogyaszthatunk. A benne található enzimek beindítják a szervezet öntisztító, öngyógyító folyamatait. Természetes lúgosító hatású.
A búzafû értékes hatóanyagaihoz többféle formában hozzá lehet jutni.
Lehet otthon is ültetni, veszel tönkölybúza magot, és követed az utasításokat, akkor szépen kinõ a fû, amit azután le lehet vágni, majd kipréselni a levét.Nyáron én is szoktam ültetni, nagy öröm azután ezt a termést ...