Egyszerûség és egészség: hal és zöldség
sponsored links
Magyarország sajnos eléggé lemarad halfogyasztást illetõleg a világ, sõt az európai átlag szemben is.
Hiába a sok fejtágítás; mindenki tudja, mindenki ismeri (van aki unja is), talán meg is fogadja és mégsem. Ilyenek vagyunk mi magyarok (tisztelet a kivételnek). Azért és ezért veszem a bátorságot, hogy én is néhány szót említsek az ügy érdekében.
A hal fehérjékben és vitaminokban gazdag. Az omega-3 zsírsavnak köszönhetõen a halfogyasztás rendkívül jó hatással van a szervezetünkre illetve a testünkre is. Érelmeszesedés, infarktus, agyvérzés, mellrák, idõseknél a szembetegségek kialakulásának kockázatát csökkentheti a rendszeres halfogyasztás. Ami viszont egy statisztika szerint nagyon jellemzõ ránk; segítséget nyújt a depresszió ellen is.
A zöldségek a legfontosabb vitamin és ásványi anyag források, valamint a szervezet sav-lúg háztartását is egyensúlyba tartják. Napi öt adag (zöldség, gyümölcs) fogyasztása ajánlott, és lényeges lenne, hogy mindig friss, az évszaknak megfelelõt válasszunk.
Ezen aztán nincs mit ragozni; szeretem, szeretem és kész.
PISZTRÁNG CITROMBORSOS MORZSÁBAN,
FEHÉR ZÖLDSÉGPÜRÉVEL
Hozzávalók:
4 db pisztráng
20 dkg paszternák ...
20 dkg paszternák ...