Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Fõétel
sponsored links
Dobok valamit a lovaknakA minap összefutottam az utcán egy régi kedves ismerõsömmel. Néhány fontos és kötelezõ hogy vagy, mizu, kivel, mikor, miért, után megkérdezte hova rohanok? (Most megkérnék mindenkit, aki ismer, legyen szíves írja meg nekem, hogy látott-e már engem rohanni.)... |
Tovbb... |
Indiai vacsi, sok embernekHa valami jót akarunk enni, nem hétköznapit, nem kell rögtön a telefon után kapnunk és rendelnünk, vagy elsietni az étterembe, otthon is varázsolhatunk, finom egzotikus harapnivalókat gyorsan!
A mai postban sok féle étel szerepel, lesz fûszeres karfiol, zöldbabos piláf, naan ... |
Tovbb... |
Tandoori csirke Sütõtökös-céklás-zöldséges piláffalA hét közepén krisztusi korba léptem!A családi gyász beárnyékolta a napjainkat,valahogy nem így képzeltem a 33.at!Az az álom,hogy összeül a család és készítek,vagy kapok egy tortát-lehetõleg mandula vagy diós töltelékkel,egy pillanat alatt szertefoszlott.De majd legközelebb! ... |
Tovbb... |
Zellerkrém karamellizált szõlõvel és ropogós quinoávalAmikor semleges olajra van szükség receptekben, gyakran napraforgómag- vagy szõlõmagolajat javasolnak példaként. Eddig én is mindig egy teljesen semleges szõlõmagolajat használtam pl. a zöld fûszer olajaimhoz, mivel egyáltalán nem befolyásolta a zöld fûszer saját eredeti ízét. Néhány hete Évitõl egy igen speciális szõlõmagolajat kaptam, mely már közvetlenül a bontás után ... |
Tovbb... |
Véletlenek összjátéka: sült húskockák fûszeres paradicsomkrémben, jázmin rizzselElõfordul, hogy hétvégén, fél 12-kor arra a kérdésre, hogy mi lesz az ebéd, még nem tudom a konkrét választ. Mondjuk, körvonalazódik már, de hogy végül a húst egészben hagyom, szeletben vagy apróbb darabokban sütöm, rizs lesz hozzá, krumpli és/vagy zöldség, netán tészta, az még nem ... |
Tovbb... |
Hétvégi receptajánló!!! Fügés-sajtos hússzeletek krumplipürével..Megint elérkezett a hétvége, és én megint egy egyszerûen elkészíthetõ fogást hoztam. Néhány évvel ezelõtt készítettem elõször fügés hússzeletet, és akkor olyan nagy sikere volt, hogy azóta is rendszeresen a tányérunkra kerül. Attól függõen hogy milyen fügét sikerül ... |
Tovbb... |
Temesvári sertésborda szalonnás zöldbabrõzsévelAz étel eredetére vonatkozólag nem tudok hiteles információval szolgálni, de az elnevezése alapján gyanítom, hogy az általam oly nagyra becsült erdélyi konyha remeke. Ha karajról van szó, nálunk a világranglista elsõ helyezettje a rántott hús. A rántott hús készítésében túl nagy alternatíva nincsen, de hogy ne legyen ... |
Tovbb... |
Bagettben sült sertésszûz párolt parajjal és hagymás paradicsomsalátávalMivel többen is kértétek, íme a tegnapi sertésszûz receptje. Bagettben sült sertésszûz párolt parajjal és hagymás paradicsomsalátával Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Paleolit napi menü 336. napTaláltam egy cikket a szódabikarbónáról. A paleolit életmódom természettudatos oldalához kaptam adalékot, ezért megosztom. Nem akarok lázítónak hangzani itt, de van egy lázadó tervem a sok vegyi tisztítószereket forgalmazó cég ellen. Az emberiség egyik fõ dobása a környezeti szennyezõanyagok, a tisztító-és testápoló termékek csatornákba mosása és ... |
Tovbb... |
Hétvégi receptajánló!!! Gombás csirkemell leveles tésztában, salátával.Hétvége lévén, na meg hogy eléggé hûvös az idõ, így egy olyan receptet hoztam, melyet rövid idõ alatt a sütõben készíthetünk el. Így aztán nem csak egy remek ebédet tudunk feltálalni, hanem még a sütõ melegét is élvezhetjük falatozás közben. Az ötletet a Wellington bélszín adta, melyet egy kicsit átformálva, csirkemellel készítettem el. Mivel a ... |
Tovbb... |
Zöldségpörkölt nokedlivelNem állítom, hogy a kedvencünk ez az étel, de egyszer-egyszer azért el szoktam készítnei, fõleg õsszel, amikor a szervezetnek sok vitaminra van szüksége a téli idõszak elõtt. Most petrezselymes nokedlivel tálaltam. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Fûszeres csicseriborsó kuszkusszalNa,de jöjjön a kaja, ami nem olasz, de még csak nem is hasonlít hozzá, bár a kuszkusz olasz márka, így kicsit az, de az ízvilág nem!:-)
Mivel a paradicsom még tömkelegével kapható érik, és isteni ezért abból
sok van benne, illetve padlizsán, kápia paprika és sok, sok római
kömény, fahéj, na meg répa isteni, könnyû, még a nyári kertek ízeit
idézi, de ... |
Tovbb... |
Mángoldos sertésszûz leveles tésztában magyaros körettel |
Tovbb... |
Mai ebédünk: csirkegulyás, krumplifõzelék -ahogy Rózsi mama készítette- sült virslivelMa Rozália napja van, ebéd közben Rózsi mamára - Férjem anyai Nagymamájára - emlékeztünk. Ahogy már régebben megírtam a blogban Õ készítette így a krumplifõzeléket, amit én is annyira megszerettem, hogy amióta elõször ilyet kóstoltam, azóta én is ... |
Tovbb... |
Gyors étel félkészbõl I.- Gnocchi |
Tovbb... |
Sajtos brokkolifõzelék fokhagymás karajjal |
Tovbb... |
Mai ebédünk: Bazsalikomos zöldborsóleves, pulykanyak pörkölt bográcsban, krumplival, vagy tökfõzelékkel
Ma fõzõtársam akadt Középsõm személyében, aki azzal lepett meg, hogy kora reggel kiment a piacra, hozott egy szatyor pulykanyakat, azzal, hogy ma Õ fõz pulykanyak pörköltet, méghozzá bográcsban, vett is hozzá alapanyagot. Hurrá, jobb hír nem kell, még akkor sem, ha nem szeretem a bográcsozással együtt járó füstöt. Nekem így már ... |
Tovbb... |
Marhalábszár kakukkfûves krémes mártásban vajas galuskávalVasárnap erõt vettem magamon és fõztem...Meglepõ de semmihez sem volt hangulatom.... Gulyáslevest kért a férjem viszont a marhahús amit kivettem sok volt.Körbenéztem mit csináljak belõle. Megakadt a szemem a Nem vagyok mesterszakács blog receptjén.Imádom ezt a blogot és rendszeresen olvasom.Csodálatosan ... |
Tovbb... |
Sárgadinnyés gyümölcsleves, gombás-tojásos-húsos raguval töltött rántott palacsinta jégsalátával.Sárgadinnyés gyümölcsleves: A sárgadinnye bele is benne van a gyümölcslevesben, de a meggy leve elszínezte a levet. ... |
Tovbb... |
Rizseshús zöldborsóvalHozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 2 ek. szõlõmagolaj, 1 fej hagyma, bors, rózsaszín só, fûszerpaprika, 20 dkg rizs, 15 dkg zöldborsó Elkészítése: felforrósítjuk az olajat megfonnyasztjuk benne a felkockázott ... |
Tovbb... |
Kakukkfüves szûzérme rókagombás rizottóvalAz elmúlt fél évben több alkalommal is csalódás ért, amikor különbözõ, amúgy jónak mondott éttermekben reménytelenül kiszárított szûzpecsenyét tettek elém, ezért úgy éreztem, további kísérletek helyett jobb lesz, ha én magam készítek ebbõl a kellõ odafigyeléssel amúgy kiválóan használható húsfélébõl egy adaggal. A sertésszûzzel vigyázni kell, mert a ... |
Tovbb... |
Arancino, a szicíliai húsos rizslabdaAz arancino - vagy arancini, soha nem tudják eldönteni még az olaszok sem, hogy egyes számban, vagy többes számban használják, mindenre van példa - a szicíliai konyha egyik büszkesége. Gyorsan elkészül, finom, és nagyon tápláló. Alakja is változó, a golyó formájútól a tojás formájúig bármi lehet, s ez jellemzõ a töltelékére is. Van természetesen ... |
Tovbb... |
Csülökpörkölt és egyéb "disznóságok" :)Az elmúlt hét végén a sertéshúsokat részesítettem elõnyben a vásárlásnál, mert középsõm a múlt héten kijelentette, hogy már nagyon unja a csirkehúst, mert Angliában szinte mindig azt esznek. Így a hétvégi és a hét eleji ételeink is sertéshúsból készültek.
Már a vasárnapi ebédkészítés közben megfõztem hétfõre is az ... |
Tovbb... |
Tepsis virsli gombával és salátávalHozzávalók:
|
Tovbb... |
Cukkinis rizottó, töltött cukkinivirág - Ehetõ virágok VKF! 50. fordulóAmikor Selectfood Alíz kiírta az 50. VKF-re a témát, kétségem nem volt affelõl, hogy cukkinivirágot fogok tölteni. Krétán sok-sok évvel ezelõtt egy tengerparti kisvendéglõben ettem elõször
ezt a delikát zöldséget. Az asztalok szó szerint a tengerparton voltak,
a finom kavicsos parton, a friss halak - ahogy kell - jégen várták,
hogy a ... |
Tovbb... |
Ropogós csirkecomb sült krumplival és salátávalA világ legegyszerûbb étele, ideális olyankor, amikor nincs sem idõnk, sem kedvünk sokat bajlódni a fõzéssel. Mindent bele egy edénybe, a sütõ pedig végzi a dolgát. Azalatt meg a saláta mégiscsak elkészül!:) Nem mellesleg ez volt az elsõ húsétel, amit az új sütõmben sütöttem. Azóta még készült ropogós csirke benne, ami sokkal szebben ... |
Tovbb... |
Hétvégi receptajánló!!! Zöldborsós-baconös csirkecomb bulgurral.Hétvégi ajánlatom egy finom, szaftos csirkecomb, melyhez köretként én bulgurt (v. tört búzát) kínáltam. A recept nagyon egyszerû, és mivel hétvégére szeretek olyan ételek ajánlani, melyek gyorsan elkészíthetõek, (ez a fogás pedig röpke egy óra alatt elkészül) viszont finomak, így ez az étel sem fog kilógni sorból. A baconös-fûszeres szaftban fõtt hús ... |
Tovbb... |
Dinsztelt krumpli, fasírt, saláta (vendégposzt)Mivel anyukám vendégváró zöldborsó levesét, házi csirkébõl készült paprikását és rántott csirkéjét nem sikerült lefényképezni, viszont a mai napra sem szeretnék menüajánlat nélkül hagyni senkit, ezért kiposztolom a vasárnapi (a töltött káposzta mellé, gyermekeim kérésére készült) fõfogást, ami szintén a konyhakertbõl származó krumpli dinsztelve, fasírt és saláta volt:) ... |
Tovbb... |
Pulyka kebab lecsós burgonyávalJavában tart a grillszezon, úgyhogy nyáron amikor csak tehetjük kint sütögetünk. De egy idõ után unalmassá válnak a szokásos pácolt húsok, grillezett padlizsánok. Ezért érdemes idõnként itt is újítani, hogy változatossá tegyük a grill-repertoárt. Elõször is egy kis helyesbítés a címmel kapcsolatban: az eredeti kebab birkahúsból készül, itt ... |
Tovbb... |
Lovasíjász-ebéd: áldos és mézelényMár több, mint három hete megvolt a mûtét, de még mindig félárbóccal vagyok. A konyhában sem igen tüsténkedek. Bár néha ott vagyok, nagy virgoncan csinálok ezt-azt, de aztán meg gyõzöm összeszedni magam. De most hétvégén "muszáj" volt egy kicsit konyháznom. ... |
Tovbb... |
Néhány étel az elmúlt napokbólMost ritkábban tudok jelentkezni, mert teljesen lefoglal drága kis Unokám. Most is csak azért tudtam kicsit a géphez ülni, mert elment a Kicsi az Apjával sétálni. Szóval a sok elfoglaltság ellenére azért fõzök, mert enni csak kell, még akkor is, ha a kis Drágám nem egy evõbajnok. Sajnos fénykép most csak egy ételrõl készült, egyrészt mert állandó idõzavarban vagyok, másrészt ... |
Tovbb... |
HETI ÍZPRÓBA : SÁRGABARACKÉlénken él emlékeimben a régmúlt forró nyarainak íze, és zamata. Amikor nagyszüleim óriási, gyümölcsfákkal beültetett kertjében mindig volt mit "szüretelni". Régen elképzelhetetlen lett volna egy kert gyümölcsös nélkül: mindig volt minden - mikor minek volt éppen szezonja (ellentétben a mostani díszkertekkel, ahol a ... |
Tovbb... |
Édes-savanyú padlizsán barnarizzselEgy újabb wokos recept, újabb szín- és ízorgia. Elõre szólok, hogy az eredmény nem a bolti vagy kínai büfés édes-savanyú szószokra hajaz, annál sokkal visszafogottabb, természetesebb. Az ötletet egy blogról vettem, menet közben a szósz mennyiségét a másfélszeresére növeltem és mint mindig, most is meghámoztam a ... |
Tovbb... |
Egyszerû nyári ebéd - grillezett halumi sajt salátákkalNigella egyik könyvében van egy csilis Halumi recept, amit már akkor kinéztem magamnak, mikor a könyvet kaptam (kb. 10 éve). Mostanáig vártam, hogy megjelenjen a boltok polcain a halumi nevû sajt. Egyszer már vettem a CBA-ba, de az valami nagyon gagyi utánzat volt, szétesett sütés ... |
Tovbb... |
Hétvégi receptajánló!!! Fûszeres húspogácsa, snidlinges krumplipürével és kapros-paradicsomos cukkini salátával.Hétvégére megint egy olyan ebédötletet hoztam, mellyel igazán jól tudjuk lakatni az egész családot, viszont az elkészítése kb. egy óránál többet nem igényel. A fûszeres húspogácsába kerülnek friss, és szárított fûszerek is, melyektõl igazán finom ízt kap. Köretként krumplipürét készítettem, vajjal és tejföllel simára keverve, majd ... |
Tovbb... |
Nyári menüajánlat - most ínycsiklandó fogásokkal a karcsúsítás jegyébenOlvasóktól, ismerõsöktõl, de még vendéglõsöktõl is hallom, hogy néha megerõltetõ napról napra megtervezni a szezonális menüajánlatot a családnak, a vendégeknek. Bárki kifogyhat az ötletekbõl, illetve nem árt néha frissíteni is a repertoárt. Ünnepi receptválogatásaim fantasztikus érdeklõdésnek örvendenek, e két ... |
Tovbb... |