Pulyka kebab lecsós burgonyával
sponsored links
Javában tart a grillszezon, úgyhogy nyáron amikor csak tehetjük kint sütögetünk. De egy idõ után unalmassá válnak a szokásos pácolt húsok, grillezett padlizsánok. Ezért érdemes idõnként itt is újítani, hogy változatossá tegyük a grill-repertoárt. Elõször is egy kis helyesbítés a címmel kapcsolatban: az eredeti kebab birkahúsból készül, itt inkább a forma miatt a név. Egyébként bátran kisérletezzetek dísznó- vagy marhahússal, ill. ezek keverékével is! A lényeg, hogy ez egy nagyon egyszerû mondhatni fasírt, amit az alap hozzávalókon kívül alkalmanként lehet színesíteni. A formája miatt különleges, és ez az, ami miatt más is lesz az íze mint a pogácsa alakué. Végül, akinek nincs lehetõsége grillezni, az sütõrácson, vagy egy kisebb tepsi szélére sorakoztatva is kisütheti a nyársakat. Szóval nincs kivétel, mindenkinek ki kell próbálni! :)
Az alaprecept a BBC GoodFood 2012-es májusi számából.
Hozzávalók a kb. 12 db pulyka kebabhoz (4 személyre):
- 1 kg darált pulykahús
- 1 marék felaprított petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma összetörve
- 2 közepes fej - 180 g vöröshagyma apróra vágva (14 g Ch)
- 1 piros kaliforniai paprika v. kápia paprika apró kockákra vágva
- 1 tojás
- 4 ek. - 30 g graham liszt (20 g Ch) ...