Tandoori csirke Sütõtökös-céklás-zöldséges piláffal
sponsored links
A hét közepén krisztusi korba léptem!A családi gyász beárnyékolta a napjainkat,valahogy nem így képzeltem a 33.at!Az az álom,hogy összeül a család és készítek,vagy kapok egy tortát-lehetõleg mandula vagy diós töltelékkel,egy pillanat alatt szertefoszlott.De majd legközelebb!
Amikor nem szerettem volna újra felzaklatni magam-szokás szerint mindig más miatt-mindig úgy fogalmaztam a napokban,hogy: Na, inkább lapozzunk!Ez érvényes most is,így hát lapozok egyet Életem regényében ....
Tandoori csirkét már készítettem,vagy legalábbis valami hasonlót.Persze ha lenne hordó alakú agyagsütõ kemencém,vagyis Tandoor -om,akkor lenne csak igazán indiai a fogás.A mostani receptet a legújabb Good Food-ban találtam,s bevallom,hogy elsõ látásra szerelem volt.Az én változatomban nem csirkecombokat használtam,hanem csirkemelleket,s nem grilleztem,hanem sütõben sütöttem a húst.Néhány ponton eltér még a receptem,de csak apróságokban.Köretnek saját verziójú piláfot készítettem kuszkuszból és rengeteg színes zöldséggel.Mert a sok feketeség után nagyon vágytam már a sok színre!Nagyon ízletes,egészséges ebéd kerekedett belõle,legalább 8 fõnek elég!Bor helyett most pompás Othello szõlõ kísérte...
A Piláfról már korábban posztoltam: ITT és egy recept is tartozik hozzá.
Tandoori csirke Sütõtökös-céklás-zöldséges piláffal
Hozzávalók a Tandoori csirkéhez:
- 2 citrom leve
- 2 kiskanál pirospaprika ...