Hétvégi receptajánló!!! Gombás csirkemell leveles tésztában, salátával.
sponsored links
Hétvége lévén, na meg hogy eléggé hûvös az idõ, így egy olyan receptet hoztam, melyet rövid idõ alatt a sütõben készíthetünk el. Így aztán nem csak egy remek ebédet tudunk feltálalni, hanem még a sütõ melegét is élvezhetjük falatozás közben. Az ötletet a Wellington bélszín adta, melyet egy kicsit átformálva, csirkemellel készítettem el. Mivel a vörös húsokért nem nagyon vagyok oda, viszont a csirkemell igen közkedvelt nálunk, így a bélszín lecserélése, igen jó ötletnek bizonyult. A húst és a gombát sütés elõtt akár pár órával elõbb is elõkészíthetjük, mivel a leveles tésztába lehûtve ajánlatos becsomagolni. (a tészta ettõl szép levelesre, és ropogósra sül) Így aztán tálalás elõtt kb. fél órával ráérünk becsomagolni a tésztába az elõkészített húst, majd készre sütni. Köretként pedig mindenki ízlésének megfelelõen kínálhat salátát, vagy éppen párolt zöldséget. Én most jégsalátát, sárgarépát, és almát, öntöttem nyakon egy majonézes tartármártással, és ezt kínáltam a hús mellé.
Hozzávalók 2 személyre:
2 db csirkemellfilé
25 dkg gomba
1 cs leveles tészta
só
õrölt bors
szerecsendió ...