Fûszeres csicseriborsó kuszkusszal
sponsored links
Megjöttünk a nyárból a télbe , na jó ez költõi túlzás, de azért elég cidri van, most már jöhetnek a tartalmasabb kaják, a hüvelyesek, bab, borsó, lencse,fõleg, hogy Olaszországban, szinte csak a tengeri herkentyûket ettem, salátával és az a nagy helyzet, hogy csülkös bablevesre vágyom, vágytam, mert el is készítettem, ma ebédre, mennyei volt, panini helyett, jó kis erdélyi kovászos kenyeret és házi tejfölt ettem mellé, Pollival az élen csak úgy falta! remélem Szofi is eszik vacsira, ha megjön az oviból, apával az élen, Õ biztos befalja, mert az Õ kedvence!:-)
Egyébként Itália még mindig csodás, a tenger tiszta, hullámzik, sok a kagyló, a hal, finomak az ételek, rengeteg fûszerrel, tésztával, paradicsommal megrakodva tértünk haza és idén zsákmányoltam a kempingbõl egy rozmaring bokrot, persze engedéllyel, mivel már 5. éve járunk oda, megkértem az egyik ott dolgozót, hogy kérdezze már meg nekem, hogy szabad e ilyet és naturalmente lehetett!:-) Remélem sikerül átteleltetnem, mert csodaszép, illatos és sokkal intenzívebb az íze, mint az itthon kaphatóaknak, biztos a föld miatt!:-)
Na,de jöjjön a kaja, ami nem olasz, de még csak nem is hasonlít hozzá, bár a kuszkusz olasz márka, így kicsit az, de az ízvilág nem!:-)
Mivel a paradicsom még tömkelegével kapható érik, és isteni ezért abból sok van benne, illetve padlizsán, kápia ...