Kakukkfüves szûzérme rókagombás rizottóval

2012-07-30

sponsored links

szuzerme-rokagomba.jpg

Az elmúlt fél évben több alkalommal is csalódás ért, amikor különbözõ, amúgy jónak mondott éttermekben reménytelenül kiszárított szûzpecsenyét tettek elém, ezért úgy éreztem, további kísérletek helyett jobb lesz, ha én magam készítek ebbõl a kellõ odafigyeléssel amúgy kiválóan használható húsfélébõl egy adaggal. A sertésszûzzel vigyázni kell, mert a marhasteakhez képest magasabb maghõmérsékletet kell elérnünk a sütés során ahhoz, hogy fogyasztása biztonságos legyen. Viszont mindenképp el kell kerülnünk, hogy ennek során kiszáradjon, márpedig a zsírszegény szûzpecsenye erre nagyon is hajlamos. Ennek megelõzésére két dolgot tehetünk: a gyors elõpirítás után alacsony hõfokon, hosszabb ideig melegítjük tovább a húst, és ha végképp biztosra akarunk menni, hártyavékony baconnel is betekerjük. Ez alkalommal a són és borson kívül kizárólag kakukkfûvel fûszereztem. Rókagombás rizottó került mellé, a rókagomba nagy kedvencem, korábban tésztával is készítettem már, csak sajnos most nem jutottam hozzá frissen szedett gombához, csak szárítotthoz. Emiatt is irigykedve szoktam nézni az osztrák közértek kínálatát: nemcsak kiváló minõségûek ott a húsok, de gyakran kapni olcsón gyönyörû rókagombát is. 

Hozzávalók két személyre
1 db sertésszûz
4 szelet bacon
friss kakukkfû
20 dkg arborio vagy carnaroli rizs ...


Folytats a blogon ... husosfazek.blog.hu/2012/07/30/kakukkf...

sponsored links

Keres?s