Arancino, a szicíliai húsos rizslabda
sponsored links
Az arancino - vagy arancini, soha nem tudják eldönteni még az olaszok sem, hogy egyes számban, vagy többes számban használják, mindenre van példa - a szicíliai konyha egyik büszkesége. Gyorsan elkészül, finom, és nagyon tápláló. Alakja is változó, a golyó formájútól a tojás formájúig bármi lehet, s ez jellemzõ a töltelékére is. Van természetesen sajtos, vagy sonkás, de amit most készítünk, az az egyik legtipikusabb töltelék, a borsos-húsos.
ARANCINO, A SZICÍLIAI HÚSOS RIZSLABDA - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM
Hozzávalók - 15 db., tenyérnyi nagyságúhoz -
Rizs
- 500 gr kerek szemû rizs
- 30 gr vaj
- 100 gr parmezán vagy pecorino
- 3 db. tojás sárgája
- só
Töltelék
- 150 gr darált marhahús ...