Marhalábszár kakukkfûves krémes mártásban vajas galuskával
sponsored links
Vasárnap erõt vettem magamon és fõztem...Meglepõ de semmihez sem volt hangulatom....
Gulyáslevest kért a férjem viszont a marhahús amit kivettem sok volt.Körbenéztem mit csináljak belõle.
Megakadt a szemem a Nem vagyok mesterszakács blog receptjén.Imádom ezt a blogot és rendszeresen olvasom.Csodálatosan jó dolgok készülnek Christinél.
Isteni finom étel csak ajánlani tudom!
A leírásban Tõle idézek a vastagított rész az én változtatásom)
"A fõételhez készítettem vajon, kolozsvári szalonnából(kihagytam), lilahagymából friss kakukkfûvel, frissen õrölt borssal fûszerezett alapot, melyet alaposan megpároltam. Húslével felöntöttem és felforraltam, majd turmixoltam. A húsrózsákat egy külön serpenyõben, vaj-olaj keverékén minden oldalán megpirítottam, majd a krémes alapban alacsony fokozaton körülbelül 15 percig pároltam.(45 percig szeletekre vágott lábszárat mert nyersen tettem az alapra és nem a levesbõl) Egyszer pótoltam húslével az elpárolgást. 1 dl tejföl és 2 dl tejszín (10 %-os fõzõtejszínt használtam) keverékével habartam be. Felforraltam, majd alacsony fokozaton még pár percig pároltam.
Közben kikevertem a galuskát. 4 tojást elhabartam, hozzáadtam ...