Temesvári sertésborda szalonnás zöldbabrõzsével
sponsored links
Az étel eredetére vonatkozólag nem tudok hiteles információval szolgálni, de az elnevezése alapján gyanítom, hogy az általam oly nagyra becsült erdélyi konyha remeke. Ha karajról van szó, nálunk a világranglista elsõ helyezettje a rántott hús. A rántott hús készítésében túl nagy alternatíva nincsen, de hogy ne legyen unalmas a panírját szoktam változtatgatni. Van amikor magos bundában vagy csak párizsi módra rántom ki, vagy sajtot reszelek a prézlibe, esetleg fokhagymás tejbe áztatom a húst, úgy panírozom. No de akármennyire is szeretjük a rántott húst, azért nem lehet örökké azon élni. Így ma ez a szaftos, ízletes, magyaros egytál étel készült belõle. Nem tartott tovább, mintha rántott hús sütöttem volna, viszont a hússal együtt rögtön a köret is elkészült és mosogatni sem kellett túl sokat.
Elkészítési idõ: 90 perc
Hozzávalók:
4-6 szelet csontos rövidkaraj
10 dkg liszt
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kk pirospaprika ...