Temesvári sertésborda szalonnás zöldbabrõzsével

2012-09-27

sponsored links


Az étel eredetére vonatkozólag nem tudok hiteles információval szolgálni, de az elnevezése alapján gyanítom, hogy az általam oly nagyra becsült erdélyi konyha remeke. Ha karajról van szó, nálunk a világranglista elsõ helyezettje a rántott hús. A rántott hús készítésében túl nagy alternatíva nincsen, de hogy ne legyen unalmas a panírját szoktam változtatgatni. Van amikor magos bundában vagy csak párizsi módra rántom ki, vagy sajtot reszelek a prézlibe, esetleg fokhagymás tejbe áztatom a húst, úgy panírozom. No de akármennyire is szeretjük a rántott húst, azért nem lehet örökké azon élni. Így ma ez a szaftos, ízletes, magyaros egytál étel készült belõle. Nem tartott tovább, mintha rántott hús sütöttem volna, viszont a hússal együtt rögtön a köret is elkészült és mosogatni sem kellett túl sokat.

Elkészítési idõ: 90 perc

Hozzávalók:

4-6 szelet csontos rövidkaraj
10 dkg liszt
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kk pirospaprika ...

Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2012/09/tem...

sponsored links

Keres?s