Véletlenek összjátéka: sült húskockák fûszeres paradicsomkrémben, jázmin rizzsel
sponsored links
Elõfordul, hogy hétvégén, fél 12-kor arra a kérdésre, hogy mi lesz az ebéd, még nem tudom a konkrét választ. Mondjuk, körvonalazódik már, de hogy végül a húst egészben hagyom, szeletben vagy apróbb darabokban sütöm, rizs lesz hozzá, krumpli és/vagy zöldség, netán tészta, az még nem tiszta.
Így volt a vasárnapi ebéddel is. A bizonytalan kezdet ellenére azonban kiváló végeredmény született.
Történt, hogy kaptam ajándékba több kiló nagyon finom, napérlelte paradicsomot. Bármennyire is szeretjük, nem eszünk meg pár napon belül annyit, ezért arra gondoltam, hogy saksukát, azaz fûszeres paradicsomkrémet készítek belõle, úgy, amint az az iménti linken olvasható. Már nagyjából készen voltam, azaz fõdögélt vagy másfél órája, amikor beugrott, hogy a hûtõben várakozik egy kilónyi pulyka felsõcomb-filé, amit rövid gondolkodás után kockákra vágtam, sóztam, borsoztam, jól elkevertem kb. 2 evõkanálnyi ...