Lovasíjász-ebéd: áldos és mézelény

2012-07-18

sponsored links


Már több, mint három hete megvolt a mûtét, de még mindig félárbóccal vagyok. A konyhában sem igen tüsténkedek. Bár néha ott vagyok, nagy virgoncan csinálok ezt-azt, de aztán meg gyõzöm összeszedni magam. De most hétvégén "muszáj" volt egy kicsit konyháznom.

Ferencék ezen a héten táboroznak a lovasokkal. Hétfõre az ebédet õ akarata elkészíteni, méghozzá lehetõleg Cey-Bert Róbert könyve - a Honfoglaláskori magyar konyha - szellemében. A könyv szóhasználata nyomán egy áldosra és egy mézelényre gondolt. Áldosnak Cey-Bert a gulyáslevesre emlékeztetõ fûszeres gazdag leveseket nevezi, melyek a maguk korában áldozati ételként kerülhettek a fejedelem, a vezérek asztalára. A mézelény pedig durva közelítéssel édességnek, süteménynek mondható. Egy kicsit ötleteltünk rajta, és kialakult a konkrét elképzelés. Én vállaltam a mennyiségek meghatározását és a ...

Folytats a blogon ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s