Cukkinis rizottó, töltött cukkinivirág - Ehetõ virágok VKF! 50. forduló
sponsored links
Amikor Selectfood Alíz kiírta az 50. VKF-re a témát, kétségem nem volt affelõl, hogy cukkinivirágot fogok tölteni. Krétán sok-sok évvel ezelõtt egy tengerparti kisvendéglõben ettem elõször ezt a delikát zöldséget. Az asztalok szó szerint a tengerparton voltak, a finom kavicsos parton, a friss halak - ahogy kell - jégen várták, hogy a "kedvesvendég" (aki szinte kizárólag helyiekbõl állt) kiválassza õket. Egyszer sem sikerült úgy elkészítenem, ahogyan õk. Hiába van meg a recept, nem és nem. Egyszerûsítettem a dolgon: az eredeti töltelékbõl kivettem a rizst, készítettem egy cukkinis rizottót, a virágot pedig egyszerûen megtöltöttem sajttal, baconbe tekertem sonka híján, és megsütöttem, csak így pucéron, bunda nélkül. (nem szeretem a bundát)
Mennyiség : 2 - 3 adag
Elõkészítési idõ: 10-15 perc
Fõzési idõ : 5 + 20 perc
Cukkinis rizottó, sajttal töltött cukkinivirág - EHETÕ VIRÁGOK VKF! 50. forduló
Bár egyszerû ételnek tûnik, de szerintem selymes, krémes állagú ízletes rizottót nem oly egyszerû készíteni. Ezidáig csak eredeti olasz által készítettnél voltam teljesen elégedett. Ez a verzió nekem bejött, mert a zöldséget az alaplével összeturmixolva eleve egy selymes állagú, finoman fûszeres levet kapunk, amivel puhára öntözgetem a rizst. 20 perc alatt al dente-re fõ, azaz egy kicsit harapós a közepe.
H o z z á v a l ó k ...