Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Kenyérfélék
sponsored links
Sütõzacskós kenyérkékReggel egy falat kenyér nem volt otthon, a bolt messze, így belevágtam ebbe a kenyérsütés projektbe, amire nem kizárólag hétvégén lehet sort keríteni, mert ez egy egyszerû recept, két óra összesen sütéssel, kelesztéssel együtt, érdemes munkanapokon is belevágni. A család hálás sóhajjal fogyasztotta a még meleg darabokat, bár ilyenkor fáj igazán a szívem Ábelért, aki csak ... |
Tovbb... |
"Villám" kenyérMár egy jó ideje dagasztás nélküli kenyeret sütünk a Párommal, méghozzá olyat amit 12 órán keresztül kell ugyan keleszteni, de igazából a munka az kb. 10 perc amit rá kell fordítani. |
Tovbb... |
Kávés-csokis-feketecseresznyés kovászos kenyérDesszertkenyér, megint. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Diós-napraforgómézes kovászos kenyér - szinte már kalács. Természetes kovásszal, természetesen.Nem beszélek a levegõbe. Az a természetes kovász technológia, amit kifejlesztettem és alkalmazok, az nem savanyítja meg a belõle sült kenyeret. Élesztõ ... |
Tovbb... |
Polarbrød, a sarkvidéki kenyérNorvégiában is lehet kapni ezt a svéd eredetû kenyeret, ami elég népszerû, fõleg a gyerekek körében. Az egyik képen a jellegzetes édeskés tejszínes barna sajttal fényképeztem, csak, hogy megmutassam mit esznek a norvégok. Nálunk csak Aranyember szereti ezt az édes, émelygõs tejszínes sajtot, nekem hányingerem van, ha ... |
Tovbb... |
GrissiniA recept Vrábel Krisztina: Fõzd magad! címû könyvébõl. Persze, kicsit belekontárkodtam, de a lényegi dolgokba azért nem. Nagyon jó kis sós csemege ez! Azon frissiben inkább csak "jó, jó, de semmi különös" volt, valahogy másnapra kelt igazán életre. Határozottan kiérzõdött belõle az olíva, kellemesen ropogós maradt és átkerült ... |
Tovbb... |
Csicsókás kenyér |
Tovbb... |
A Kubai kenyér, ami nem is kenyér......hanem, cipócska, mákos csavart, a lényeg, hogy kisebb mint a kenyér. Egy Kubai kenyérbõl, 4 db cipócska. Történt, hogy a Kubai kenyér sütéseim egyikén , azt mondta a Fiam: " mama, annyira finom a héja, süssél csak héjat". Hát, van ... |
Tovbb... |
Zöldfûszeres bucikA recept innen, egy kicsit változtattam csak rajta. Ide azt írom, ahogy én készítettem (már dupla adagban, mert az eredeti recept 30 dkg lisztbõl készült, nekem abból 7 db buci lett, de rögtön el is fogyott, kevés volt, így a kész bucikról sajnos nem is tudtam jobb képet felrakni, csak a közvetlen sülés után - még ... |
Tovbb... |
Magvakkal szórt gyökérkenyerek (paillasse) természetes kovásszal. Természetesen.Ma is kenyeret sütök. Most a kísérletezõ korszak van soron. A kovászom érett és stabil, a sütési technikám kiforrott. A kenyerek, ... |
Tovbb... |
Indiai konyha: naan kenyér és kormaMásfél éve kezdõdött a rajongásom az indiai éttermek iránt. Mirjam születése elõtt be is jártuk a budapesti indiai éttermek javát, és sehol sem kellett csalódnunk. Ahogy jön a tavasz, lassan ismét kimozdulhatunk majd, de addig is a vasárnapi ebédbe csempésztünk némi ... |
Tovbb... |
Kenyér-mániaVolt félóra szabadidõm, így úgy döntöttem, kicsit jobban utánolvasok a kenyér- mizériának. Az elsõ tanulság, hogy fél óra semmire sem elég ebben a témában. Ahogy egyre többet és többet olvastam kedvenc kenyér- szakértõ blogjaimon ... |
Tovbb... |
Egyszerû búza lepénykenyér - pita, tortilla vagy kenyér helyettÉrdekes, fúziós vacsorát készítettem tegnap, sok fûszeres, sovány hússal és sok zöldséggel. Valahogyan mégis kívánkozott mellé még valami köretféle, de sem a krumpli, sem a rizsköret nem vonzott. Gondoltam, bedagasztok egy pitát, de annyi "macerához" nem volt már sem idõm, sem kedvem. Akkor ugrott be, hogy készítek egy egyszerû lepénykeret ... |
Tovbb... |
Magvas graham bucikTegnap késõ délután döbbentem rá, hogy ma reggelre semmi kenyér, semmi péksütemény. Miután mostanában még a kenyérsütés is kimaradt az életembõl nem csoda, hogy még mindig elfelejtem ellenõrizni, van-é a ház uránnak mit ennie., Ráadásul friss élesztõm sem volt itthon, csak szárított porélesztõ. Na de akkor most legalább ezt is kipróbáltam. Mint ... |
Tovbb... |
2 órás kenyérTöbb helyen is láttam már ezt a receptet, úgyhogy a kipróbálása mellett döntöttem. Jól tettem, a végeredmény egy ropogós héjú, puha belsejû kenyér lett. 2 óra alatt el is készült, semmi bonyolult nem volt benne. |
Tovbb... |
Kenyér ahogy én készítem. Hatodik rész: Burgonyás kenyérMúlt héten készült pénteken ez a nagyon finom kenyérke. Limara receptje alapján készült mint kenyereim többsége. Annyit változtattam rajta, hogy nem olajat hanem vajat tettem bele és kacsa sütõ jénaiban sütöttem. Elfogyott amikor eszembe jutott, hogy nem fotóztam le egy szeletet. Utólag már ... |
Tovbb... |
Kubai kenyérTöbb helyen is megcsodáltam már, ezt az egyszerû, de annál nagyszerûbb kenyeret. :) Elõször Trollanyunál, aztán, Mártinál, és eljutottam Mágihoz is. Szóltam Barátnémnak is, hogy nézze meg, és süsse meg, mert tutira sikerül, azt mondta, hogy azért megvárja, hogy ... |
Tovbb... |
Tejfölös-hajdinás gluténmentes bagettekIsmét egy gluténmentes péksütemény, ami finomra sikerült. Tudom, hogy sokaknak van bevált gluténmentes kenyér és zsömle receptje, nekünk is van, csak én soha nem bírok megmaradni mellett, valamit mindig variálnom kell. Ezt a receptet többször kipróbáltam, most sikerült fotózni is és így szívesen ... |
Tovbb... |
Pataki tálban sült félbarna kovászos kenyér - teljes kiõrlésû tönkölyliszttel, természetes kovásszal. Természetesen.Üdvözítõ, hogy most már elmondhatom azt, hogy tömeges az érdeklõdés a természetes kovász nevelésére és kovászos kenyérsütésre. Szívbõl örülök annak, hogy egyre többen követtek ebben, hiszen valljuk be, akkor, amikor ebbe belekezdtem (több mint két éve), csak homályos és gyakran ellentmondó forrásokra leltem, melybõl mára használható technológiát ... |
Tovbb... |
PupusasSzabinánál találtam a receptet (egyébként korábban a NoSaltyn is szemeztem vele). El Salvador nemzeti étele, eredetileg masa harinából (speciális kukoricaliszt) készítik, de a körülményekre való tekintettel ezt én is felcseréltem sima liszttel.:D Ennek ellenére nagyon finom lett. ... |
Tovbb... |
Buborékkenyérhagyományosan és töltve is. Nagyon szerettük csak valahogy feledésbe merült. Most egy félbarna buborékkenyeret készítettem,lenmaggal ... |
Tovbb... |
Vajas kenyérA napokban kicsit nosztalgiáztam, errõl szeretnék mesélni. Csodaszép gyermekkorom volt. Ugyan a szüleim látástól mikulásig dolgoztak, a nagymamám volt egész nap velem - amikor nem voltam iskolában - illetve Õ fõzött minden nap rám, ebédre. Soha nem voltam ... |
Tovbb... |
Juharszirupos kenyér pirított dióvalA dió és a juharszirup fantasztikus páros! A kenyér elkészítésének a módja alapjában véve megegyezik a mindennapi kenyeremével, de annál tömörebb szerkezetû. Javarészt teljes kiõrlésû lisztbõl, és szárírott élesztõvel készítettem, godolom, hogy ezek miatt sem lett lazább. Vagy valamivel több élesztõ kellett volna bele. Mindenesetre én továbbra is a friss ... |
Tovbb... |
Rozskovászos kenyér (élesztõ nélkül)Élesztõ nélkül, kovásszal kenyeret sütni a legjobb móka, már ha szabad annak nevezni. Az ilyen kenyér ugyanis A Kenyér, mint ahogy régebben arról már írtam is. Bár a pihe, puha foszlós házikenyérnek sincs párja, tegnap például eszméletlen jó volt a vaddisznópörkölt szaftját ilyennel tunkolni, mégis, ha ezt az enyhén savanykás, vastagabb héjú kenyeret ... |
Tovbb... |
Süssünk kenyeretSüssünk! |
Tovbb... |
Kubai kenyérEzt a kenyeret Izek,zamatok blogján találtam. Csupán annyit változtattam menet közben, hogy csökkentettem a víz mennyiséget, nekem 2 dl bõven elég volt, de gondolom ez a liszttõl függ. Roppant egyszerû és roppant finom. Összességében egy óra alatt készültem el vele, ebbõl az effektív munkaidõ úgy ... |
Tovbb... |
PitakenyérElhavaztam Süt a nap.Kora reggel a konyhaablakon kukucskál be,majd délelött az étkezõben és a nappaliban tanyázik.Ennek én szívbõl örülök,csakhogy...Ami eddig kevésébé volt feltûnõ,az most szúrja a szemem.Mást sem látok,mint a koszos külsõ lépcsõket,a ... |
Tovbb... |
Sült hagymás gyökérkenyér - pain paillasse természetes kovásszal, dagasztás nélkülMostanában többféle is kenyeret sütöttem, úgyhogy érdemes hozzám benézni kenyérügyben. Nem mintha eddig nem lett volna választék, most viszont újra "rákattantam" az ízesített kenyerekre is. Számtalan ízesítéssel bemutattam már cipókat, gyökérkenyereket ... |
Tovbb... |
Kubai kenyérEzt a fantasztikus kenyér receptet, Trollanyunál láttam, nagy köszönet érte, igazán sikerélményem volt! Aki még nem sütött kenyeret, ezzel a recepttel nyugodtan nekifoghat. Trollanyu oldalán egy videó is mellékelve van, hogy egy kislány hogyan készíti... gondoltam, nekem is menne, és ment! bár, már régebben sütöttem kenyeret, egy jó ideje ... |
Tovbb... |
Békebeli kovászos fehérkenyér - dagasztott, természetes kovásszal, cserépben sütveAhogyan írtam a diós gyökérkenyérnél (paillasse) a kovász, amivel dolgozom maga a tökély, érett, a belõle sült kenyér belseje bársonyos, a héja ropogós, a kenyér inkább habkönnyû, mint ... |
Tovbb... |
Kovászos kenyér egy hétreMost már ide merem hozni a fényképet a kenyeremrõl, mert már a harmadik alakalommal sütöm és biztos vagyok benne, hogy egy ideig heti rendszerességgel ezután is sütni fogom. Történt ugyanis, hogy egy ideje- néhány hónapja - újra van kovászom, amivel kisebb-nagyobb ... |
Tovbb... |
ZsúrkenyérHozzávalók:
|
Tovbb... |
Pain paillasse természetes kovásszal - kovászos gyökérkenyér pörkölt dióval, dagasztás nélkülÚjabb stációhoz érkeztem a természetes kovász nevelésével, tárolásával, szaporításával, aktiválásával kapcsolatban. Errõl most nem írok, mert egy tanulmányban fogom összegezni. Az eljárás, amit kidolgoztam mondhatom, hogy beért, mint a ... |
Tovbb... |
Fûszeres, sajtos kenyérrudacskákEzeknek a kenyérrudacskáknak a receptjére is Oliva oldalán bukkantam rá. Nagyon megtetszett, és kisebb változtatással, más fûszerezéssel el is készítettem. Nagyon finom lett, ilyet biztos,hogy gyakran fogok sütni. Az ízesítése, a fûszerek használata nagyon sokféle lehet, ezért tulajdonképpen egy tésztából mindig ... |
Tovbb... |
Céklakrém és újabb gyökérkenyérGyakran készül nálunk svájci gyökérkenyér egész egyszerûen azért, mert nem kell dagasztani, hanem csak összekeverni, fél napot állni hagyni és aztán megsütni. Mindenféle házi szendvicskrémmel szoktuk enni általában vacsorára. Korábban is került már a ... |
Tovbb... |
Kenyér Zero-6 lisztbõl |
Tovbb... |